Свързани новини

22.08.2017 15:20

Най-бедната община чисти след събора в Жеравна

Видян 4437 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Най-бедната община Котел чисти за своя сметка след събора в Жеравна, докато приходите отиват в джоба на частниците. Става ясно от публикация на Атанас Калев във Фейсбук.


  Става въпрос за стотици хиляди левове, които отиват за организатора на събитието и други частни фирми, а общината дори не взема наема за терена.  Фестивалът стана хит и със скандално високите цени за храна, паркинг и престой.


Публикуваме разследването на Калев от Фейсбук:


Преди два дни, когато моят приятел ми звънна да ме осведоми за цените на „Фестивала на народните носии в Жеравна“, не знаех нищо повече за този Фестивал, освен, че едни хора се събират с носии и се наслаждават на народното ни творчество съхранено през годините.


Но както знаете бутнах кошера и нещата които се показаха под повърхността са страшни и не трябваа да бъдат обект на разследвания от журналисти, а от Прокуратура.


Не знам, дали ще го направят от там, но съм сигурен, че в Жеравна нищо не се прави от Родолюбие, а само и единствено за пари!


Защо твърдя това ли?


– Защото сега ще ви представя фактите и няма да се върна десет години назад, защото и тогава е имало въпроси, а ще представя това, което научих и успях да прочета през последните 24 часа.


Ще започна така с една мисъл на Лукиан: „…за да станеш богат за кратко време, е нужно само да се представиш за Християнин…“.


(благодаря на човека, който ми я изпрати)


Защо, започвам така ли, много е просто нищо в Котел и на Жеравна не става случайно, а скандала ако бъде разровен дълбоко може да се окаже и по – жесток от „Суджук -гейт“, защото ако там са изнудвани хора, тук са ощетени и държавата и общината и става въпрос са стотици хиляди левове, може и милиони да са зависи, кой и как ще оценява щетите нанесени от една група хора!


И така да започна от там, че кмета на Котел е мъж на видната министърка на земеделието на Герб, Десисилава Танева според моите източници влязла в Герб с личните протекции на Цветан Цветанов и същият този кмет отдава на Концесия чрез решение на общинският съвет на незнайно, кой и как местността където се провежда фестивала за срок от три години за колко пари все още нямам отговор ( все пак вчера беше неделя, а и хората бяха на фестивал )


И тук като вземем под внимание факта, че фирмата, която събира входната такса е създадена преди месец, ми е много интересно – Кой е концесионера?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и