Свързани новини

22.08.2017 09:29

Тръмп: САЩ няма да се изтеглят от Афганистан, пращат нови 4000 военни

Видян 1541 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   САЩ няма да се изтеглят от Афганистан, а ще останат там и ще спечелят войната. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, който представи нова стратегия за страната и региона.

„Прибързаното изтегляне ще създаде вакуум, който терористите, в това число ИДИЛ и „Ал Кайда”, незабавно ще запълнят, както се случи преди 11 септември”, заяви Доналд Тръмп, цитиран от бТВ.

Той добави, че няма да поставя срокове за изтеглянето на американските сили. Това ще зависи от обстоятелствата на място. По думите му обаче оставането „не е празен чек” и Америка ще работи с правителството на Афганистан, докато вижда ангажираност и напредък.

Американският президент предупреди Пакистан, че няма да толерира повече страната да дава убежище на терористи и подчерта, че Исламабад „ще загуби много”, ако не бъде съюзник на Вашингтон.


 Междувременно, министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис обяви, че САЩ и някои техни съюзници ще увеличат броя на войниците в Афганистан. Той заяви това след обръщението на президента Доналд Тръмп към нацията, предаде Фокус.

Според високопоставени служители от Белия дом Тръмп вече е дал заповед на Матис за разполагането на допълнителни 4000 войници в Афганистан.

„Вече инструктирах за началото на подготовката за изпълняването на президентската стратегия“, заяви Матис след обръщението на Тръмп по случай продължаващия 16-та година конфликт в Афганистан.

„Ще се консултирам с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и с нашите съюзници, някои от които също са готови да увеличат броя на войските си“, добави той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби