01/02
21.08.2017 16:20

„Герои в зелено“ на Пощенска банка участват в проект за облагородяване на Самоков

Видян 1360 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През вчерашния ден екипът на Пощенска банка в Самоков подкрепи проект на Общината за облагородяване на зона за отдих в старата част на града. Доброволците активно се включиха в засаждането на млади дръвчета явор за празника на град Самоков. Инициативата е част от нова вътрешна кампания за корпоративна социална отговорност на банката „Герои в зелено“, която има за цел да насърчава екологично отговорно поведение у служителите. Тя им предоставя възможност да кандидатстват и получат финансиране от банката за реализация на различни местни проекти, които сами са избрали, показващи как с малки действия могат да бъдат постигнати устойчиви промени.


„За нас грижата за околната среда и местните общности е станала не просто част от бизнес модела, с който се стремим да пестим ресурси и да оставяме по-незабележим отпечатък от дейността си – тя вече се е сляла с личните каузи на много от нашите служители, които с идеи и ентусиазъм правят мисията ни на корпоративен гражданин още по-значима. Заедно търсим и намираме нови начини да се грижим за опазването на природата“, коментират от Пощенска банка.


Инициативата „Герои в зелено“ ще продължи до края на септември с други активности на екипите на банката в цялата страна, целящи грижа за околната среда и местните общности.


Във финансовата институция работят съвместно Зелен борд от доброволци и Екологичен офис, които се грижат за опазването на околната среда. Членовете на Зеления борд организират различни инициативи на открито, като по-рано през годината проведоха акция сред служителите за събиране и рециклиране на употребявана хартия и засаждане на дръвчета в двора на Централата на банката.


През годините Пощенска банка бе отличена с множество награди за сериозните си инвестиции в развитието на устойчиви практики както по отношение на своите бизнес процеси, водещи до намаляване на използваните ресурси и управление на риска за околната среда в корпоративното кредитиране, така и за формиране на социално отговорно поведение у своите служители и широката общественост в грижата за природата. Последното признание е „Най-зелена банка“ от седмия национален конкурс на b2b Media „Най-зелените компании в България“ през месец юни 2017 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.