18.08.2017 14:08

Без небостргач в Стрелбище, но в Борово?!

Видян 2179 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Небостъргач на ъгъла на булевардите България и П.Ю. Тодоров в жк Стрелбище няма да има след вчерашните блокирания на възловите пътни артерии и многото протести на гражданите от квартала, но незаконният строеж на здание четири пъти надвишаващо разрешената височина в съседния жк Борово, отново на бул. България на ъгъла с ул. Борово обаче ще го има въпреки всички протести и набралата широка подкрепа подписка. "В градинката на столичния квартал Стрелбище няма да се строи небостъргач", обеща пред Дарик главният архитект на София Здравко Здравков.


По думите му въпреки решението на съда, което позволява на фирма НИКМИ да построи 44-етажна сграда в имота, планът не може да бъде приет, тъй като съдържа редица нарушения.


Преди седмица от фирмата заградиха имота си, в който влиза и ул. Майор Първан Тошев, а вчера дори унищожиха асфалтовата настилка на пътя. Това предизвика протест на жителите на Стрелбище, които снощи блокираха за кратко кръстовището на булевардите България и Гешов.


Архитект Здравко Здравков заяви, че Столичната община е издала заповед фирмата да отвори пътя до три дни или ще се пристъпи към принудителни действия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп