Свързани новини

11.08.2017 16:21

Сърбия участва във военни учения в Русия

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Части на 37-и механизиран батальон на бронетанковите войски на Сръбската армия взеха участие в Тактическо учение с бойни стрелби в Западния военен окръг на Русия, съобщи Фокус.


 Сръбските части, които са взели участие в руските военни учения, проведени на 6 август, са единствените чуждестранни участници в занятията.


Според съобщение за медиите, сръбските и руските войници „в марш са поели контрол върху определената им област, при условия на дейност на групи от саботьори и незаконни въоръжени формирования на врага“.


Те „са провели разузнавателни действия в определения район на отговорност, осъществили са еластична отбрана и са унищожили вражески парашутни групи и звена“, пише в съобщението.


Освен подобряването на нивото на обучение за изпълняването на специализирани задачи, целта на учението е била да подобри оперативна съвместимост между двете армии – и това учение е предоставило възможност да се уеднаквят стандартите за бъдещи взаимни тактически учения, добавят в съобщението.


Сръбските войници, които са изиграли и футболен мач с руските си колеги, са използвали оборудване, въоръжение и превозни средства, заети от руската армия по време на учението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп