Свързани новини

11.08.2017 14:08

Съдът намали гаранцията на Живко Суджука на 20 хил. лв.

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд е намалил гаранцията на бившия вече депутът от ГЕРБ Живко Мартинов от 45 хил. лв. на 20 хил. лв. Очаква се по-късно да стане ясно с какви мотиви магистратите са ревизирали мярката, наложена от прокуратурата по делото "Суджукгейт", пише "Епицентър".


След като миналата седмица му повдигна обвинения за шест престъпления, прокуратурата не поиска ареста на Мартинов, а определи гаранция. Сумата се равняваше точно на оценката на четирите тона суджук, за които Мартинов изнудвал бизнесмен уж от името на премиера Бойко Борисов.


Според обвинението от началото на 2012 г. до началото на 2013 г. Мартинов заплашвал А.П. с арест, данъчни проверки и че ще му смачка фирмите. За да се спаси, бизнесменът трябвало да се раздели с "4 тона суров суджук от телешко, еленско и свинско и 60 кг филе елена и телешка пастърма".


Мартинов е обвинен и за втора принуда спрямо А.П. Този път за 15 500 лв. Третото му обвинение е за закана с убийство.


Прокуратурата твърди още, че през 2014 г. бившият депутат направил опит да бъде осуетено наказателното преследване срещу човек, причинил смърт при катастрофа. Цацаров директно заяви, че това е бивш зам.-министър. В съобщението изрично се уточнява, че съденият за катастрофа е невинен за действията на Мартинов.


Бившият партиен активист от Добрич е обвинен и за това, че през 2015 г. със заплахи е принудил зам.-шефа на МВР в Добрич и началника на РПУ-то в Балчик да извършат нередни действия по служба. Говорителят на Цацаров Румяна Арнаудова разказваше как е искал например да се анулира фиш на шофьора на фирмената му кола.


Шестото престъпление е от април - опит със заплахи да принуди директора на ВиК-Добрич да уволни конкретен служител, както и да спре назначения и уволнения в дружеството за известен период.


Ако делото на Мартинов стигне до съд и обвиненията издържат там, бившият депутат може да получи до 15 г. затвор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион