Свързани новини

07.08.2017 15:01

АЕЦ Козлодуй отчете положителни финансови резултати

Видян 1175 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

АЕЦ "Козлодуй" приключи първото полугодие на 2017 г. с положителни финансови резултати, като печалбата на дружеството след данъчно облагане е 33,9 милиона лева, съобщават от пресцентъра на атомната централа, съобщи БТА.


Печалбата на дружеството за същия период на предходната година е била 236 хиляди лева, се уточнява в съобщението. Приходите от дейността на атомната централа са 418 милиона лева. Ръстът спрямо първото шестмесечие на 2016 г. е 22 милиона лева.


АЕЦ обезпечава със собствени средства изпълнението на дейностите по осигуряване на безопасната експлоатация на ядрените блокове и изпълнението на инвестиционните проекти за продължаване на срока на експлоатация и за повишаване на мощността им, се допълва в съобщението. Принос за добрите финансови резултати има както отличната работа на екипа на атомната централа, така и намаляването на размера на вземанията от НЕК ЕАД и значително по-благоприятната, в сравнение с миналата година, пазарна среда.


Положителната тенденция продължава и през юли 2017 г., посочват от АЕЦ. В края на месеца са отчетени приходи от продажба на електрическа енергия по регулирани и свободни цени на стойност почти 96 милиона лева. Това е най-високият размер на месечни приходи от продажби за АЕЦ "Козлодуй" от стартирането на либерализацията на енергийния пазар в страната през 2004 г. до момента, допълват от пресцентъра на дружеството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Емоционален ден

Емоционален ден. От вас зависи дали ще позволите на