Свързани новини

07.08.2017 09:29

Тилърсън: Проблемите между Русия и САЩ могат да бъдат решени

Видян 1513 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че Вашингтон иска да работи с Русия и няма смисъл да се късат връзките заради различията между двете страни, предава Фокус.


След срещата си със Сергей Лавров Тилърсън заяви, че Русия е показала „някакво желание“ да разговаря и намира начини за напредък, въпреки „трънливия“ въпрос за Украйна.


Той добави, че американско-руските отношения са прагматични. Държавният секретар смята, че проблемите между двете страни могат да бъдат разрешени.


 Тилърсън каза, че САЩ ще дадат отговор на 1 септември на решението на Москва силно да намали броя на американските дипломати в Русия.


САЩ още не са решили какъв ще е отговорът им, продължи държавният секретар. Той изтъкна, че е задал на Лавров редица уточняващи въпроси за решението на Москва за ответни действия на новите американски санкции, приети от американския Конгрес.


Тилърсън заяви пред журналисти в Манила, че Северна Корея трябва да спре изпитанията на балистични ракети, ако иска диалог със САЩ за уреждане на кризата.


Приетите от ООН по-сурови санкции срещу Пхенян са доказателство, че международната общност е единна в стремежа към освобождаване на Корейския полуостров от ядрени оръжия, добави Тилърсън.


Китайският външен министър Ван И изрази надежда, че отношенията между Северна и Южна Корея ще се подобрят. Според Ван севернокорейският външен министър не е отхвърлил изцяло предложенията на южнокорейския си колега.


Севернокорейският външен министър И Йон-хо казал на южнокорейския си колега Кан Кьон-хва вчера, че предложенията на Сеул за подобряване на отношенията с Пхенян не са достатъчно искрени, предаде южнокорейската агенция Йонхап.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни