Свързани новини

03.08.2017 09:33

Медведев: Край на нашите надежди за по - добри отношения със САЩ

Видян 2165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Край на нашите надежди за подобряване на отношенията с новата американска администрация. САЩ на практика обявиха търговска война на Русия, със затягането на санкциите. Това мнение изрази на страницата си във Фейсбук руският премиер Дмитрий Медведев. 


Президентът на САЩ Доналд Тръмп се дистанцира от закона, с който се въвеждат нови икономически санкции срещу Русия, веднага след като го подписа вчера. Този "много несъвършен" текст може да провали усилията за затопляне на отношенията с Москва, каза президентът.


"Администрацията на Тръмп демонстрира пълно безсилие, предавайки по най-унизителния начин изпълнителните пълномощия на Конгреса. Това променя баланса на силите в политическите кръгове в САЩ", отбеляза руският премиер. Той е убеден обаче, че тези мерки няма да постигнат целта си, е Русия ще продължи да се развива.



Ние ще продължим работата си по развитието на икономиката и социалната сфера, на вноса, ще се занимаваме с важни държавни задачи, разчитайки преди всичко на себе си, заяви премиерът, цитиран от ТАСС.

"Научихме се на това в последните години - в условията на почти затворени финансови пазари, на страх на чуждите кредитори и инвеститори да инвестират в Русия поради опасност от санкции срещу трети лица и страни", добави Медведев.

Според него американският естаблишмънт е успял да постигне подписване на закона за затягане на санкциите срещу Русия от президента Доналд Тръмп, което говори за безсилието на сегашната администрация. Вероятно това са първите стъпки към отстраняването на Тръмп от власт, смята Медведев.

"Американският естаблишмънт направо победи Тръмп: президентът не е щастлив от новите санкции, но не можа да не подпише закона", коментира още Дмитрий Медведев.

По думите му, политиката е надделяла над прагматичния подход. "Антируската истерия се превърна в ключов елемент не само от външната (което се е случвало много пъти), но и на вътрешната американска политика (а това е новина", отбеляза премиерът.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец