Свързани новини

02.08.2017 09:50

Вицепрезидентът на САЩ на посещение в Черна гора

Видян 1172 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският вицепрезидент Майк Пенс е в Черна гора. Той присъства на среща на върха в Подгорица с участието на представители на осем страни членки и наблюдателки на Адриатическата харта, съобщава БНТ.


Американският вицепрезидент Майк Пенс пристигна в Подгорица, където бе посрещнат от черногорския премиер Душко Маркович и съпругата му. Пенс дойде в Подгорица от Грузия, а преди това беше в Естония. Той е най-високопоставеният американски политик, който посещава Черна гора. За Майк Пенс това е и първо посещение в региона.


В Подгорица той ще се срещне с представители на страните членки и наблюдателки на Адриатическата харта, основана през 2003 г. под покровителството на САЩ, с цел да координира дейностите в подкрепа на страните кандидатки за членство в НАТО. Черна гора е най-новата членка на НАТО, която се присъедини към Алианса тази година.


Македония, която е председател на Адриатическата харта, заедно с Черна гора ще бъде домакин на срещата.


Официалната част на срещата ще започне в 13 часа местно време (14 часа българско) с обръщения на македонския премиер Зоран Заев и черногорския му колега Душко Маркович като съпредседатели, и на Майкъл Пенс като гост.


В срещата ще участват още премиерите на Албания, Хърватия, Босна и Херцеговина, а страните наблюдателки ще бъдат представени от министър-председателите на Сърбия, Косово и Словения.


След откриването ръководителите на делегации ще имат двустранни срещи с Майк Пенс. По време на работната сесия на срещата ще бъдат обсъдени темите "Интеграционните процеси в региона" и "Ролята и приносът на Адриатическата харта за регионалната и глобалната сигурност".


По време на посещението си в Черна гора американският вицепрезидент Майк Пенс ще има среща и с президента на страната Филип Вуянович.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци