Свързани новини

02.08.2017 09:38

Експрокурор: Нито едно от знаковите убийства на Прехода не е разкрито

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не зная да е разкрито нито едно от знаковите убийства на прехода. Това призна в студиото на „Тази сутрин” Нестор Несторов, градски прокурор на София през 90-те и два пъти член на ВСС.

„Онова, което достига до прокуратурата е, че не достигат данни, които да сочат към конкретен извършител. Проверяват се различни версии, но в крайна сметка не може да се стигне до някъде, има безизходица. Или извършителят не е оставил никакви следи, или те са елиминирани, прикрити по някакъв начин. Не се съмнявам да е оказван чадър от когото и да е”, подчерта Несторов.

В същото време, той призна, че не знае защо не е бил информиран чрез бюлетина на МВР за знаковия грабеж с двойно изнасилване на децата на сем. Анчови в Чепинци през 1998 г., за който само двама от извършителите влязоха в затвора. Несторов разбрал за случая чак когато Цветан Цветанов като вътрешен министър го споменал (т.е. около десетилетие по-късно).

„Съдебната система се включва когато извършителят става известен, дотогава оперативно-издирвателната дейност е възложена на органите на МВР”, подчерта бившият прокурор. По думите му ако на този етап не е свършено достатъчно, няма как едно престъпление да бъде разкрито.

Несторов се обяви за удължаване на давността за разследване на тежките престъпления, която сега е 20 години, но, според него, трябва да е 35 до 50 години: „Възможно е някой, който е извършител, след 30 години да направи самопризнания, той ще остане ненаказан”. По думите му трябва да се сложи ред и в процедурите по отлагане на дела, защото в момента това се прави произволно: в едни случаи за след 4-5 месеца, а в други – за след 20 дни.

Като градски прокурор и съдебен кадровик той беше обект на проверки заради имотното си състояние. Днес Нестор Несторов не се определя като заможен човек. „Аз адвокатствам. В България пенсиите са ниски, получавам тавана от 910 лв.”, обясни той и допълни, че получава като хонорари до около 5000 лв. годишно и има приходи от наем.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Клубният футбол

Клубният футбол се завръща с ударни дербита у нас и в Европа

Паузата за националните отбори приключи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!