Свързани новини

01.08.2017 11:26

Борисов: Нинова не е спечелила президентските избори

Видян 1066 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На президентските избори БСП кандидат нямаха – подкрепиха независим кандидат. Така че ние с тях на президентските избори не сме се сблъсквали. Това каза пред журналисти в Пазарджик премиерът Бойко Борисов по повод думите на лидера на БСП Корнелия Нинова тази сутрин пред Нова телевизия, че на изборите за президент Бойко Борисов е понесъл първата си голяма загуба и не може да я преживее.


„Корнелия Нинова не е спечелила президентските избори – първо, с това подскачане от Бузлуджа лъжа до лъжа се говори. Второ, да бъдат малко по-скромни. На президентските избори те кандидат нямаха – подкрепиха независим кандидат. Така че ние с тях на президентските избори не сме се сблъсквали. Веднага след тях бяха парламентарните избори, когато бяхме аз и тя, и резултатът е категоричен – в полза на ГЕРБ – с 15 депутата повече”, заяви Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".


„Като чух от Сметната палата за това какви нарушения е открила за президентските избори, малко ще ме е страх да коментирам толкова смело подобен въпрос. Още повече, ние с президента Румен Радев се видяхме, поговорихме, че дирекцията „Антикорупция” в ДАНС ще отиде в този голям орган, се избира от парламента и се назначава от парламента и ще бъде равно отдалечен. А Корнелия Нинова чула–недочула коментира”, добави Борисов.


„Корнелия Нинова не се беше явила на президентските избори. Аз знам какво правя и след това съм я победил категорично. И сега имаме 3,9% ръстът на икономиката, а по отношение на безработицата - на практика не можем да намерим работници. Бюджетът е на близо 2 млрд. лева излишък. С кои параметри Корнелия Нинова ще се похарчи – че събориха КТБ? В техния мандат събориха КТБ. Какви списъци на политици иска? При нейния мандат събориха КТБ – видяхте стенограмите – нали много се гласихте да видите стенограмите при президента, очаквайки да видите, че има нещо скрито. Защо не коментирахте това. Най-острият човек там бях аз по време на мандата на БСП – стига двуличие”, продължи Бойко Борисов.


Във връзка с очакванията му от визитата в Македония, той заяви: "Аз никога нямам очаквания. Когато нещо свърши, то е документирано".


„Възползвали сме се от експертизата на всички, които са работили по този договор. С декларация парламентът го е подкрепил. Така че не виждам по какво може да се правят компромиси. Ние отиваме с ясен мандат от декларацията на парламента, че можем да подпишем този текст след като всички са го подкрепили в парламента, знаем, че ще се подпише и след това ще бъде ратифициран. Да изчакаме събитията“, коментира още Борисов, като подчерта, че жп и магистралната връзка между двете страни са особено важни.


“Безработица реално няма. Безработица има за тези, които не искат да работят. Проблемът ни е сега много бързо през техникумите, през дуалното обучение да образоваме повече, да повишаваме квалификацията. От 1 септември с програмата, която сме направили, всяко българско дете да е в училище и, който го възпрепятства съответно да получава санкция, защото впоследствие виждате - инвеститорите са тук, а ние не можем да им отговорим с високо производителна и квалифицирана работна ръка“, заяви премиерът. Той присъства на официална церемония по откриването на нов завод за автомобилни части на германската фирма „Костал“ в Пазарджик.


„Днес можем да се поздравим с поредния добър партньор в България и да пожелаем в следващите години да се развие с тези 2 700 работници“, допълни той. „След срещата в Берлин нещата много потръгнаха и мога да се обзаложа с вас, че след септември, след изборите в Германия, много по-голям интерес ще има към България“, каза още Бойко Борисов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се