Свързани новини

01.08.2017 10:48

Премиерът: Най-големият проблем в момента е работната ръка

Видян 1985 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-големият проблем в момента е работната ръка. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на нов завод за автомобилни части на германската фирма „Костал“ в Пазарджик, предаде Фокус.

„До преди няколко години говорехме за безработица. Сега тя е под 7% и всъщност тези, които не искат да работят, са безработни. Да се надяваме, че новите собственици с това мощно и високотехнологично производство ще дават и добри заплати“, допълни Борисов. Той се обърна към работниците с думите: „Дойде време да се радваме, че ви има“. Той обясни, че само преди няколко дни в Ямбол е открита огромна инвестиция, която е най-голямата на Балканите като разпределителен център.

 „Ако е казал Господ през следващия месец ще открием в Плевен инвестиция за над 100 милиона лева с 8 000 работни места. Искам да благодаря на целия немски семеен бизнес, който е гръбнакът на немската икономика и разбира се на канцлера и на всички наши приятели там, защото България е дестинация за инвестиции на немските компании от Севлиево до Пазарджик, от Ямбол до Плевен. Из цяла България в момента строят заводи, а хубавото на тези заводи е, че всичко се изнася. Това може само да радва икономиката на една страна. И когато бяхме в Берлин дойде целият немски бизнес заедно с финансовия министър, защото интересът към нас не е интерес на думи, а той се случва“, каза още Борисов. Той допълни, че ние трябва да отговорим с квалифицирана, с дисциплинирана, с умна работна ръка, ако искаме просперитетът на държавата да върви. По думите му трябва само здраве и търпение, защото нещата вървят добре.

На откриването присъстваха вицепремиерът Екатерина Захариева, президентът през периода 2012 - 2017 г. Росен Плевнелиев, областният управител Стефан Мирев, кметът на Пазарджик Тодор Попов, Андреас Костал, собственик на германския концерн и Йоахим Грабовски, управител и генерален мениджър на чешкото представителство на компанията. Фирмата открива в Пазарджик предприятие, в което са вложени инвестиции за над 32 милиона евро, открити са 1 300 работни места, като има плановете за откриването на още 1 700 работни места.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на