Свързани новини

01.08.2017 10:08

Нинова: Борисов издигна Цачева с унижение

Видян 1628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това, което каза Борисов, че е загубил изборите за президент умишлено, не е вярно. Това беше първата му голяма загуба и той не можа да го преживее и търси по този начин оправдание. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. Нинова не пожела да коментира снимката, на която президентът Румен Радев е бос в двора на резиденция „Бояна”. „Лято е. Ваканция е. Няма да коментирам разголени мъже”, заяви тя.


"Аз не приемам неговата теза, но ако я приемем, с това изречение той си нанесе такова поражение, каквото никой не може да му нанесе – нито опозиция, нито негови, никой. Първо, какво казваш на партията си така, като лидер, на активистите, на структурите, на Цветанов? Много интересно дали Цветанов е знаел, че работи за загуба. Казва им: „Аз злоупотребих, а вие работихте напразно. Цял месец вие въртяхте кампания, пари и обиколки, но аз някъде задкулисно бях решил да загубя“, каза Корнелия Нинова.


Според нея, когато един лидер каже нещо такова на партията си, той спира да е лидер. "За нищо на света аз не бих направила такова нещо. На второ място какво казваш на хората – „употребихме ви гласа, агитирахме ви, но задкулисно си направихме сметките да не спечелим“. На народа той казва: „Загубих умишлено избори, за да хвърля страната в предсрочни избори, в политическа криза през зимата, за да си погъделичкам егото", заяви лидерът на БСП. По думите ѝ така Борисов е употребил народа си. "Борисов не може да понесе загубата и не може да даде 2 млн. гласа", уточни тя.


"Той издигна Цецка Цачева с унижение. Борисов тогава каза: „Томислав Дончев ми трябва за това, Фандъкова за онова, ами остана Цецка Цачева – ето ви я“. През цялата кампания тя беше подложена на много груба атака от всички опоненти и издържа", заяви Корнелия Нинова. По думите ѝ, сега Цачева е може би най-важният министър – на правосъдието на прага на съдебна реформа. Според Нинова Бойко Борисов с изказванията си показва на цялата система от съдии и прокурори, че начело на системата стои един човек, който той лично може да мести където си иска и този човек е поръчков и не знае, че ще загуби.


"Ти обиждаш една цяла система и това не е политическо искане за оставка. Аз, ако съм на мястото на Цачева, ще му хвърля всичко. Не заради себе си и заради достойнството си, а заради системата. Тя с какви очи ще работи с тези хора", попита Нинова. "От обидата и това, че не може да преодолее загубата, Борисов ще понесе жестоки последствия и вътре в партията, и пред хората. Аз не вярвам, че загубата е била програмирана. Цветанов знае ли, че е било програмирано? Изпълнителната комисия на ГЕРБ взела ли е такова решение, или той някъде си го е взел сам. Според мен Борисов лъже", каза още лидерът на БСП.


Нинова не пожела да коментира снимката, на която президентът Румен Радев е бос в двора на резиденция „Бояна”. „Лято е. Ваканция е. Няма да коментирам разголени мъже”, заяви тя. Относно снимката, на която премиерът Бойко Борисов е гол от кръста нагоре, Нинова каза само: „Лято е. Всеки прави ваканцията си, както намери за добре”.


Нинова заяви, че на Бузлуджа е благодарила на членовете на БСП, че не са позволили партията да стане част от управлението на „суджука” -  управление точно с ГЕРБ и управление като цяло по модела на ГЕРБ - да се рекетира бизнеса, да се използват държавните служби срещу неудобни хора. По думите й това е било послание и към хора вътре в БСП, които са искали общо управление с ГЕРБ. „Националният съвет и Изпълнителното бюро взеха решение да не се участва в такова управление и това е легитимното решение на БСП”, подчерта председателят на левицата. Тя заяви, че след като е била повдигната темата, тя е поискала среща с Борисов в Народното събрание, която да е публична и всичко да е ясно. „Управление между нас не е възможно по принципни различния”, каза тя.


Корнелия Нинова обясни, че за единно звено за борба с корупцията по високите етажи на властта,  управляващите предлагат досегашните - обединение на БОРКОР, Комисията за установяване и прекратяване на конфликт на интереси, Комисията за отнемане на незаконно имущество - все органи, които  очевидно не са си свършили работата. Тя допълни, че същите хора, които работят в тези звена, остават и не е ясно кой ще назначава ръководството. По думите й това ще бъде министър-председателят, а в изпълнителната власт се генерира най-много корупция.


„Има принцип за разделение на властите, а те съсредоточават и контролът точно във властта, в която са и кражбите”, заяви тя. Нинова обясни, че БСП предлага от ДАНС да се изведе дирекцията за борба с корупцията по високите етажи на властта, председателят да се избира от президента, а членовете да се избират с две трети мнозинство от парламента. „Така ще има три власти, които да могат да се контролират взаимно”, обясни лидерът на БСП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а