Свързани новини

31.07.2017 16:13

Кандидатът Кошлуков подкрепил Гарелов за шеф на БНТ

Видян 1858 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Соченият за фаворит за генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ) Емил Кошлуков се появи в списък на български интелектуалци, общественици и журналисти, които подкрепят кандидатурата на Иван Гарелов за същия пост. Това става ясно от публикувания списък на български интелектуалци, общественици и журналисти, които са подкрепили кандидатурата на Гарелов. За куриозната ситуация стана ясно, след като днес от офиса на Гарелов разпространиха списък с 85 имена, в който името на Кошлуков е на 46-то място, съобщи Епицентър.

Кандидатите за директор на БНТ са Стоил Рошкев, Теодор Ангелов, Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Радостлав Главчев, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков.

До 8 август Съюзът за електронни медии (СЕМ) трябва да разгледа документите на кандидатите. Сред изискванията за кандидатите за генерален директор на БНТ са наличието на опит в електронни медии, както и най-малко петгодишен трудов стаж в телевизия, както и декларация за тригодишен опит на мениджърска позиция. Важно условие за представянето на кандидатите е представената от тях концепция за развитието на обществената телевизия.

На 17 август пък ще станат известни кандидатите, допуснати до изслушване. Това е нововъведение, тъй като досега всеки, който отговаряше на изискванията и беше подал всички необходими документи, имаше право да защитава концепцията си на публично изслушване. Сега, обаче, СЕМ си запазва правото да отсява кандидатите предварително.

Изслушването на допуснатите кандидати е предвидено за 21 и 22 август. Самото гласуване на петимата членове на СЕМ ще стане на 23 август. За избран се счита кандидат, който е получил поне три от гласовете. Ако не се стигне до избор на генерален директор на обществената телевизия, законът позволява настоящият шеф Вяра Анкова да продължи мандата си.


 
Няколко часа по-късно Емил Кошлуков реагира, като написа коментар в социалната мрежа.

Ето какво написа той: "Понеже ме попитаха от няколко места за списъка на Гарелов, бих искал да кажа:
Подкрепям и желая успех не само на него, но и на всички останали кандидати. Ако един човек събере кураж да се яви на конкурс за публична длъжност, той заслужава да бъде насърчен. Мисля, че е въпрос на добро възпитание, спортсменство и уважение към институцията. Чудесно е, че има толкова участници в конкурса, ще очаквам с нетърпение да чуя концепциите на всички за БНТ. Още веднъж - успех на всички."


Снимка: бТВ









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак