Свързани новини

29.07.2017 12:37

Борисов: Почувствахме се предадени, след като Южен поток стана Турски поток

Видян 1414 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Аз имах доста сложи отношения през предишните години с Русия. Но прагматиката изисква да имаме нормални отношения с тях. Това каза премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на Европейските студенти демократи във Варна, предаде Фокус.


„Всичко се върти около газа и нефта. Стават гигантски размествания в тези сфери в света. От няколко години ние единодушно в Европейския съвет гласуваме санкции срещу Русия. Според мен те не изиграха роля“, посочи Борисов. По думите му след като ЕС не е приел „Южен поток“, на територията на България, той е станал „Турски поток“ и минава през Гърция и Италия.


„Тогава се почувствахме предадени, но си мълчахме. Активно започнахме изграждането на газовия хъб „Балкан“, коментира той. Според него ние имаме стратегическо положение и цялата ни газова инфраструктура е много мощно изградено.


„80% от компресорните станции на целите Балкани са в България. Завчера Европейската комисия ни позволи да преговаряме и за директен руски газ за този хъб. Така че, тук работим много прагматично, защото иначе загубите за България са огромни“, посочи Борисов. Премиерът припомни, че миналата седмица у нас бяха проведени най-големите учения на НАТО в Европа. „Няколко хиляди военнослужещи провеждаха стрелби с най-различни оръжия. Нашата политика е абсолютно лоялно, силно, 100% членство в НАТО, което е и нашата сигурност и отбрана и в същото време – прагматични отношения с Русия по отношение газовите доставки и стокооборота“, коментира той.


„Винаги съм считал, че между Европа и Русия трябва да има прагматични и добронамерени отношения. За съжаление, не по наша вина, не винаги са такива. Резултатите обикновено са плачевни за Европа. Не са били толкова отдавна и Първата и Втората световна война“, посочи Борисов.


 „Не бих се наел да прогнозирам или да коментирам отношенията между другите държави в ЕС и Русия или между САЩ и Русия. Считам, че в България водим умерена и прагматична политика спрямо тях. България никога не е се е огъвала и никога не е била проблем за НАТО или ЕС“, допълни той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне