Свързани новини

27.07.2017 14:40

Трети опит за ремонт на Зимния дворец

Видян 1399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През септември стартира ремонт на Зимния дворец на спорта в София, чийто сграда и зали не са били предмет на сериозна реконструкция от изграждането си през средата на 80-те години на миналия век, съобщиха от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта.


Ремонтът ще включва въвеждане на енергоефективни мерки и строително-монтажни дейности по основната и тренировъчна зала на двореца.


Прогнозната стойност е 4 млн. лв без ДДС или около 10 пъти по-малко спрямо първия вариант на поръчката.


До дни „Академика 2011“ ЕАД, под чиято шапка е Зимния дворец, ще обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонтните дейности.


Графикът на ремонтните дейности е съгласуван с федерацията по кънки.


В момента климатичната и отоплителна инсталация в Зимния дворец на спорта функционира неефективно и с огромни загуби на енергия. Покривната част не е топлоизолирана, има течове, разходите за нормално функциониране на спортния комплекс са огромни.


За това в изпълнението на енергоефективни мерки се предвижда топлоизолация и ремонт на покрива, подмяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и подмяна на осветлението с енергоефективно.


Системата за климатизация също ще бъде модернизирана, като се изгради нова с възможност за бързо и ефективно затопляне и охлаждане на залата.


В рамките на ремонта ще бъдат обновени и съблекалните, фоайето и коридорите към основната и малката зала на Зимния дворец.


След приключване на ремонта, се очаква драстично да бъдат намалени разходите на електроенергия и топлоенергия.


За ремонт на сградата в Студентския град се говори още от 2014 г. Процедурата беше спирана няколко пъти заради серия от скандали, свързани със стойността на обществената поръчка. В последствие министърът на спорта при служебното правителство на Георги Близнашки Евгения Раданова отмени търга заради необосновано високата прогнозна стойност на ремонта.


В последния работен ден на 2015 г. последва втора обществена поръчка от дружеството Академика 2011 на стойност 35 млн. лв.  Тя обаче бе отменена от Борисов в начален етап.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева