Свързани новини

27.07.2017 14:10

БСП – Пловдив се разграничи от Георги Гергов

Видян 1750 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Председателят на БСП-Пловдив Георги Гергов безцеремонно наруши редица установени норми, трябва да се вземат мерки, разграничиха се от него съпартийците му.


Те излязоха с декларация по повод интервюто му преди дни, в което той призна, че е имал лична амбиция БСП да спечелят изборите, да направят коалиция с ГЕРБ и да управляват заедно.


Социалистите изтъкват, че той е нарушил устава на БСП – чл. 11, т. 1,2 и 4. В тях се посочва, че "партийните членове са длъжни да изпълняват програмата на партията и с поведението си в обществото да пазят доброто й име".


„С поведението си в обществото председателят на Областния съвет на БСП в Пловдив нееднократно е давал доказателства за своята близост със среди и личности, изповядващи ценности, противоположни на идейната и морална платформа на БСП. С изказванията си във въпросното интервю той окончателно демаскира своята склонност за безпринципна колаборация с ГЕРБ и лична лоялност към Бойко Борисов“, се казва в позицията на дискусионен клуб „Лява автентичност“.


Според социалистите, проявите на лично противопоставяне на Гергов на председателя на партията Корнелия Нинова са „пряко доказателство за няколкогодишния стремеж да се овладее националното ръководство и да се превърне БСП в безидейна патерица на ГЕРБ“.


Червените подчертават и, че под ръководството на Гергов доверието към организацията на БСП в Пловдив се е сринало.


„Крайно време е председателят на областния съвет на БСП – Пловдив да даде отговор срещу кого води битки и каква война води“, пишат още червените. И настояват Общопартийната контролна комисия да се самосезира, като оцени цялата дейност на Георги Гергов не само като лидер на организацията в Пловдив, но и като член на Националния съвет на БСП.


Социалисти с дългогодишен партиен стаж припомнят, че за подобни "прегрешения" бе изключен от партията дори бившият ѝ лидер, президента (2002 – 2012 г.) Георги Първанов. На 7 март 2014 г. Националният съвет на БСП го изключи за нарушаване на уставните норми.


Писмото завършва със следното настояване на червените от Пловдив:


1. ОПКК (Общопартийната контролна комисия) да се самосесира, оцени цялостната дейност на председателя на Областния съвет на БСП - Пловдив (като член на Националния съвет на БСП) и приложи съответните мерки за партийно въздействие.


2. По същия въпрос да се самосезира и ГКК (Градската контролна комисия), тъй като Георги Гергов членува в Градската организация на БСП.


 


3. Националният съвет на БСП да изясни по категоричен начин дали цитираните в интервюто партийни дейци подкрепят тезите на Георги Гергов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева