Свързани новини

27.07.2017 12:27

Бламираха Борисов за КФН, да поиска вот на доверие

Видян 2832 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        Борисов да поиска вот на доверие, след като днес го бламираха за КФН. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на отчет на ПГ на БСП за България за изминалия парламентарен сезон в зала Изток на Народното събрание, предаде Фокус.

На въпрос дали от БСП са обсъждали вот на недоверие срещу правителството Нинова заяви, че такъв не е обсъждан в органите на партията.

 „Така че на този въпрос на този етап не мога да отговоря. Можем да го поставяме в бъдеще, но към днешна дата нямаме такова решение“, каза Нинова. Тя обясни, че днес като че ли се е проявило първото сериозно пропукване между коалиционните партньори.

„Сериозен удар между тях, между коалиционните им отношения. Имам предвид отхвърлянето на предложението на ГЕРБ за избор на зам.-председатели на Комисията за финансов надзор“, зави лидерът на БСП. Според нея днешният случай не е от този, в който те са заявявали, че те ще останат на различни мнения.


„Днес управляващото мнозинство за пръв път се разцепи по сериозна тема“, каза Нинова. Според нея това е сериозна симптоматика в правителството. Нинова посочи, че като се добави битката между двете лобита в ГЕРБ и обясни, че това води до вътрешнопартийни проблеми.


По-рано днес парламентът не одобри кандидатите Румен Соколов и Йордан Чомпалов за зам.-председатели на Комисията за финансов надзор (КФН).

 В гласуването в пленарна зала участваха 215 народни представители, от които 90 бяха "за", 110 - "против", а 15 се въздържаха.

Парламентарната Комисия по бюджет и финанси предлагаше парламентът да одобри кандидатите. В доклада на комисията се посочваше, че двамата имат безупречна професионална репутация - професионалният път на Румен Соколов е свързан изцяло с капиталовия пазар, а Йордан Чомпалов е сред най-уважаваните юристи в сферата на правото на ценните книжа и финансовите пазари, търговското и банковото право.



По време на дебатите Румен Гечев от БСП заяви, че Караиванова не е посочила доколко кандидатите отговарят на изискванията за постовете, които ще заемат. Според Гечев, Чомпалов няма управленски опит, не е управлявал екипи, а образованието на Соколов нямало общо с капиталовите пазари.

„Става дума за управление и контрол на десетки милиарди лева и касае интересите на много българи и затова изискванията ни трябва да бъдат високи в изпълнение на изискванията на тези длъжности”, категоричен бе Гечев.

С тези кандидатури пропускаме уникална възможност да изберем професионален и независим екип на КФН, заяви Жельо Бойчев от БСП. Той изрази подозрение, че в комисията ще се наложи едноличен модел на управление.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на