Свързани новини

25.07.2017 12:19

Изчезна бивш банков касиер, осъден на 15 г. затвор

Видян 1990 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Бившият главен касиер на Алфабанк Петко Митевски, който беше осъден на 15 г. затвор, защото успял на три пъти да изнесе 21 млн. лв. от главната каса на банката, е обявен за общодържавно издирване от 19 юли. Това съобщава в. 24 часа, като се позовава на информация от прокуратурата.


Полицаи отишли да арестуват Митевски и да го отведат в ареста, но не го открили в дома му. Задържането му постановено от Софийския апелативен съд, който променил мярката за неотклонение на Митевски от "подписка" в арест.


Преди повече от два месеца - на 16 май, Митевски получи 15 г. затвор на първа инстанция за задигнатите пари, но тогава остана на свобода срещу подписка. После прокуратурата протестирала решението на съдия Николай Младенов пред апелативния съд, който обявил, че мястото на бившия касиер на банката е в ареста. Когато полицаите отишли да го задържат обаче, от него вече нямало и следа.


Адвокатът му Георги Варамезов пък заявил пред изданието, че клиентът му не бил избягал. Миналия понеделник Митевски заедно със защитника си отишъл да се предаде в 6-о РПУ, но там още не били получили разпореждането на съда, че Митевски трябва да бъде отведен в затвора. Адвокатът оставил телефона си на полицаите да го търсят при необходимост.


Случаят нашумя през 2011 г. , когато стана ясно, че от главната каса на банката, от която ключ имал само Митевски, се изчезнали милионите, а той беше обвинен, че ги е изнесъл с пътни чанти.


 Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и