Свързани новини

25.07.2017 10:19

Захариева: ЕС няма да бъде цял, докато нашите съседи не са част от него

Видян 1497 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 ЕС няма да бъде цял, няма да бъде силен, докато Сърбия и другите наши съседи, наши приятели, не бъдат част от този съюз. Това каза заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи на Република България Екатерина Захариева Екатерина Захариева в интервю пред „Радио-телевизия Сърбия“ след срещата си със сръбския президент Александър Вучич.


 „ЕС е преминавал през редица трудности. Истината е, че от най-тежките периоди се излиза винаги по-силен. След една от кризите бе създадена еврозоната, европейската валута. След друга криза започна разговора за единната енергийна политика на ЕС. След Брезкит и решението, което взе народът на Обединеното кралство, за съжаление, да напусне ЕС, всъщност останалите европейски държави сме по-обединени, защото идеята, че това не е необратим процес отстъпи на заден план. Така че аз съм убедена в бъдещето на ЕС след рисковете. Те не са малко: бежанска криза, Брекзит, финансова и икономическа криза, криза в сигурността, но всъщност са повод за нови интеграционни процеси“, коментира министър Захариева. Убедена съм и твърдо вярвам, а знаете, че министър-председателят на Р България също изрази силната си подкрепа за европейското бъдеще и за това, че ЕС няма да бъде цял, няма да бъде силен, докато Сърбия и другите наши съседи, наши приятели, не бъдат част от този съюз. Нека да използваме редкия шанс, който има България. Австрия също е силен поддръжник за страните от Западните Балкани, Естония преди нас – все държави, които подкрепят разширяването. Наистина нека да използваме този момент заедно и да покажем съществен напредък, ясна перспектива, ясни дати“, призова българският вицепремиер и външен министър.


„Може след 5, след 6, след 7 години, но ясни дати. Ясни перспективи за гражданите на Сърбия, за младите хора, за хората, които искат да останат тук, но трябва да знаят кога, ако се случат реформите и в зависимост от напредъка на вашето правителство, ще се случи това. Не може да се отлага до безкрайност“, допълни още тя.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец