Свързани новини

24.07.2017 16:18

Оставиха детеубийцата Гергана в ареста

Видян 1632 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    18-годишната Гергана Благоева, която миналата седмица бе задържана за убийството на 22-месечната си дъщеря, остава в ареста. Това реши Окръжният съд в Пловдив. Той й наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", защото има опасност да се укрие, ако бъде пусната на свобода. Решението обаче не е окончателно и подлежи на обжалване и протест.

    Младата жена, която е от монтанските села, бе задържана в петък, часове след като случаен минувач открил телцето на убитото момиченце в парк в Стамболийски и се обадил на тел. 112. По време на разпитите майката разказала, че е задушила дъщеричката си, защото плачела и това я дразнело.

Прокуратурата повдигна обвинение на Гергана Благоева за умишлено убийство на рождена малолетна дъщеря, като престъплението е извършено по особено мъчителен начин за жертвата или с особена жестокост. Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

По време на съдебното заседание днес стана ясно, че Гергана Благоева редовно е малтретирала 22-месечната Анка. Момиченцето имало синини по телцето и рани по лицето. Жената имала и друго дете, което обаче изоставила и то вече е осиновено.

Мъжът, с който Гергана е живеела на семейни начала в Стамболийски, пък обяснил пред разследващите, че е искал да се грижи за Анка, но майката не е искала, защото й била "тежест и бреме".

"Обвиняемата е възприемала детето си като бреме, което затруднява свободния й начин на живот", каза прокурор Тодор Павлов в съдебната зала и поиска на майката убийца да бъде наложен постоянен арест.

Служебният адвокат на 18-годишната Гергана - Стоимен Гърбев пък поиска тя да бъде настанена в лечебно заведение за психиатрична експертиза.

"Трябва да се установят мотивите й, каква е била целта й, защото поведението й в деня на убийството е нелогично", посочи защитникът. Безспорно детето е умряло в ръцете й, но той не изключи убийство по непредпазливост.

"Тази жена не е казала, че иска да се отърве от това дете, няма такова самопризнание", допълни Гърбев.

Детето повръщало и тя просто му пъхнала чорап в устата, за да спре, разказала майката. Освен това тя има и друго дете, няколкомесечно бебе, което е оставила за отглеждане, така че не е било проблем да остави и това, ако й е пречело на свободния живот, уточни защитата.

Единствените думи на Гергана Благоева пред съда пък бяха: "Не съм била съдена. Не знам какво да кажа".



Източник: Дир.бг.


Снимка: Plovdiv24



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак