Свързани новини

23.07.2017 17:17

€500-1000 на мигрант вземали каналджиите от АМ Тракия

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


  Между задържаните за трафик на чужденци няма действащ служител на МВР. Това съобщи директорът на ОДМВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков на брифинг по повод задържаните 6-ма българи за незаконен трафик на чужденци и 5-ма мигранти от арабски произход на магистрала "Тракия", предаде Фокус.


Единият от задържаните е бивш служител на МВР Николай Д., на 51 години от София, който е напуснал системата още през 1988 година. Той е бил служител в специализирана дирекция към МВР. Задържани са и петима чужденци, от арабски произход, които са били превозвани от турската граница през България. По първоначални данни те са заплатили само за този трансфер между 500 и 1000 евро. Акцията се е провела вчера около 19.45 на АМ „Тракия”, в посока София, при 132 км. Задържани са били четири автомобила, с 9 български граждани в тях и 5 чужденци, които е трябвало да бъдат транспортирани до София. Полицейската операция е проведена изцяло от МВР - Пловдив. Старши комисар Атанас Илков наблегна изрично, че между задържаните няма действащ служител на МВР. Той обаче изтъкна, че водачът на единия автомобил със софийска регистрация е бил оборудван със светлинен и звуков сигнал, са каквито се оборудват автомобилите със специален режим. Именно този автомобил е бил управляван от бившия служител на МВР, който дори е включил сигналите при спирането им от полицията, като се е надявал да бъде пропуснат и да не бъде спрян. При него, в автомобила са били и двама от арабските граждани - сирийци.


Бившият полицай няма регистрирани други криминални прояви досега и каквито и да са данни да се е занимавал с противозаконна дейност. Лицата не са оказали никаква съпротива и до момента съдействат на разследващите. За трима от българските граждани е доказано, че нямат съпричастност към престъпната схема и затова са освободени. Автомобилите са се движили заедно, като единият от тях е бил на 10 минути път преди другите. За едно от лицата Калина И., на 37 години от Хасково има първоначални данни ,че е играело основна роля в схемата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец