Свързани новини

21.07.2017 16:05

Германия постави под въпрос оръжейните доставки за Турция

Видян 1398 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Новата посока“ на политическия курс на Берлин към Анкара, обявен само преди ден от министъра на външните работи Зигмар Габриел, добива все по-ясни очертания. След като в четвъртък Министерството на външните работи на ФРГ издаде предупреждения към германските граждани за влошената ситуация в Турция и рисковете от предприемане на пътуване в страната, а първият дипломат на Берлин загатна за издаването на съвети към компаниите, които планират инвестиции в Турция, в петък се намеси и Министерството на икономиката, което постави под въпрос оръжейните доставки за Анкара, съобщава националният ежедневник Die Welt.


„Заявките за износ на оръжия към момента се проверяват“, разкри говорител на федералното икономическо министерство. По данни на вестник Bild, който се позовава на свои източници, изпълнението на оръжейни проекти с Турция ще бъде временно отложено.


Министърът на външните работи на Зигмар Габриел (ГСДП) обяви в четвъртък, че преустройство на германската политика по отношение на Турция ще обхване всички области - "включително политиката на износ на оръжие".


До този момент оръжейният експорт на Германия за Турция, държава партньор в НАТО, нямаше никакви ограничения. Все пак говорител на Берлин уточни, че след миналогодишния опит за държавен преврат срещу президента Реджеп Тайип Ердоган федералното правителство издава лицензи „много диференцирано и след внимателно разглеждане“, предаде Фокус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови