Свързани новини

20.07.2017 16:37

Разширяват зелената зона в Лозенец и Средец

Видян 1854 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 1 октомври обхватът на зелената зона за платено паркиране в районите "Лозенец" и Средец" се разширява, прие на заседание днес Столичният общински съвет.


Предложението за разширение на зелената зона е на районния кмет на "Лозенец" Любомир Дреков и на кмета на "Средец" Мария Ачкова след многогодишни настоявания на живущите, обясни пред журналисти в СОС зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев, цитиран от БТА.


Зелената зона в "Лозенец" обхваща т. нар. долна част на район "Лозенец". В "Средец" зоната ще бъде разширена около ул. "Иван Асен Втори", бул. "Михай Еминеску", ул. "Хан Омуртаг", бул. "Цариградско шосе" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".


В двата района ще бъдат открити общо около 4500 места. Инвестицията на Центъра за градска мобилност /ЦГМ/ е около 3,5 млн. лв. за обособяване на паркоместа, сигнализация и маркировка, посочи зам.-кметът.


Зафир Зарков, зам.-председател на транспортната комисия към СОС, допълни, че от 1 октомври се променя и работното време на двете зони. Те ще работят от 8.30 ч., вместо от 8.00 ч., както е сега, до 19.30 ч., вместо до 19.00 часа. В събота работното време на синята зона се удължава до 18.00 ч., каза Зарков. Той припомни, че цените за паркиране не се повишават. Стикерът за период от една година в "синя зона" струва 150 лв., а в "зелена зона" - 100 лева. Това прави под 12 лв. на месец за "синя зона" и 10 лв. - за "зелена зона".


Зам.-председателят на транспортната комисия съобщи, че предстоят обсъждания за разширение на зелената зона и в други райони на София. Предстоят обсъждания за въвеждане на платено паркиране по желание на живеещите и на районните кметове в район "Оборище", както и в района на пазара "Димитър Петков" във "Възраждане".


Обсъждат се и предложения за въвеждане на платено паркиране в "Красно село" - около Военномедицинската академия, бул. "Ив. Гешов", бул. "Тотлебен" и "Пирогов", както и в район "Студентски" - по основните улици и трасета, тъй като паркиралите там автомобили затрудняват движението на градския транспорт, информира Зафир Зарков. Той уточни, че тепърва предстои тези предложения да бъдат обсъждани в районите, след това да влязат в общинските комисии и да бъдат разгледани от СОС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното