Свързани новини

20.07.2017 13:22

Прагът за плащанията в брой остава 10 хил. лв.

Видян 1628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Народните представители отхвърлиха предложението на ГЕРБ прагът на кешовите плащания от 1 януари 2018 година да бъде 5 хил. лева. Така той остава 10 хил.лв.

 Предложението на ГЕРБ, внесено от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, е прагът на кешовите плащания да бъде 10 хил. лева до 31 декември 2017 година, а от януари 2018 година той да бъде 5 хил. лева. Против промените се обявиха БСП, част от националистите и ДПС.

По време на дебатите народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков заяви, че по-ниският праг ще удари лоялните лица и тези, които работят на светло, предаде Фокус.

 „По тази тема ви моля да обърнете внимание на една практика, която ще ви бъде много полезна, ако я анализирате. Става дума за рециклиращия бранш“, обърна се към Менда Стоянова Божанков. По думите му лимитът за плащания в брой с физически лица е бил 100 лв.


 


„Беше въведен като мярка за борба със сивия сектор. Добре е да анализирате дали сивият сектор намаля или стана обратното?“, попита депутатът от БСП.


Председателят на бюджетната парламентарна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова посочи, че сега е Видовден. "Когато гласуваме ще се види кой е "за" нелоялната конкуренция, защото сивата икономика я захранва и оттам удря малкия и средния бизнес, кой е "за" парите в кеш в джобовете на бизнесмените".

 „Най-вероятно предложението ни няма да мине, но ще го напомням от тази трибуна, когато застанете и поискате разходи за пенсии, за социални плащания, за сигурност, за заплати. Разходи, разходи, разходи, защото това е много хубаво за ушите на гласоподавателите“, коментира тя. „Трябва да мислите като политици, вие повече мислите като бизнесмени. Не малка част от преговарящите по-скоро са бизнесмени, а не политици. Може би наистина имат горчивия опит и ограничаване в плащанията ще ги затрудни казано така, че да звучи приятно за всички“, обясни Менда Стоянова. „С предложението ни няма да създадем затруднения на обикновените хора, но ще създадем затруднения на хората, чиито джобове са пълни с кешови пари, а те са дошли там от сивата икономика, не от другаде. Защото са получили заплатите си на черно или са собственици на фирми, които продават документи и искат парите да продължат да се въртят в сивата икономика“, заяви депутатът от ГЕРБ и допълни, че е много странно как изведнъж народното представителство толкова единодушно се е обединило срещу това, „сакън“ да не се пипа кешовото плащане.

„Предлагаме таванът да бъде 5000 лева и да влезе в сила от 1 януари 2018 година. Не знам дали в залата ще съумеем да гласуваме това предложение, като гледам как се обединявате и влизате все повече и повече, за да гласувате против“, каза още Менда Стоянова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец