Свързани новини

20.07.2017 13:10

Карадайъ: ДПС ще направи всичко, за да изключи националистите от властта

Видян 1537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно със зам.-предстедателя на ДПС Ахмед Ахмедов и евродепутатa Илхан Кючюк проведоха среща с евродепутата от Великобритания член на групата на Eвропейските консерватори и реформисти - Саджат Карим. По време на срещата беше обсъдена темата за Брекзит, както и актуалната политическа ситуация в Европа и в България, съобщиха от пресцентъра на Движението.


Евродепутатът Саджат Карим изрази своята готовност за сътрудничество и задълбочаване на партньорството между Великобритания и България, въпреки напускането им от ЕС. Брекзит е проблем, които трябва да се разреши с пресичане на партийните граници, в името на обединена Европа и гражданите на Европа. Борбата ни с евроскиптиците не е приключила, защото за нас демокрацията е процес, а не събитие, каза евродепутатът Седжат Карим.


Брекзит е сигнал за състоянието на ЕС, доверието в ЕС и гражданите на ЕС. Брекзит е повод да се замислим върху основните теми и посоката на развитие на ЕС. Очакваме да разберем какъв ще бъде крайния резултат и какъв модел ще се оформи.


Брекзит е процес върху цялото, който влияе на страните-членки и страните-членки поотделно влияят на общото цяло. Процесът не е едностранен. Тази тема не може да се затвори в отделните партии, сподели Карадайъ по време на срещата.


Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ представи политическата ситуация в страната и изрази своите опаснения относно участието на националистите в управлението. Включването им във властта е лош знак за обществото, вследствие на което омразата, противопоставянето и агресията станаха нещо нормално, заяви Карадайъ. Движението за права и свободи ще направи всички необходимo за изключването им от управлението. Защото толерантността, мирът, заедността и съвместно съжителство нямат алтернатива, заключи председателят на ДПС .


Срещата се проведе след приключване на публична дискусия на тема „Брекзит и бъдещето на Европа”, организирана от евродепутата Илхан Кючюк.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.