Свързани новини

20.07.2017 11:42

Подкрепа: Клас прослужено време беше свален от дневния ред

Видян 1569 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Темата за клас „прослужено време” не е във фокуса на общественото внимание и днес беше свалена от дневен ред. Това каза в Министерски съвет президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов след среща с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов, предаде Фокус.

 „Влязох на срещата с едни чувства и намерения, а си тръгнах с малко по-различни. Сигурно е, че за 2 часа не сме си говорили само за класа „прослужено време”, който го няма от 10 години. За много други важни неща стана приказка“, посочи той.

„Стана дума за това какви са намеренията на правителството по редица теми и сектори. Стана дума и за това, което предстои на България, онази мъка с енергетиката, за която се събирахме преди дни в Стара Загора и за много други неща“, обясни Димитър Манолов. „Казахме си много неща, някои от тях не бяха от най-приятните, но хубавото е, че се познаваме и работим не от вчера“, коментира президентът на КТ „Подкрепа“.

 „Ще работим върху съставянето на програмата за работа на Националния съвет за тристранно сътрудничество, който се приема с консенсус“, каза още Димитър Манолов.


 Председателят на КНСБ Пламен Димитров също коментира след срещата, че добавката за професионален опит и стаж не е темата на България в момента.

„Темата са доходите, кадрите, които липсват, увеличението на пенсиите, реформите в образованието и здравеопазването“, заяви той.


„Затова от следващата седмица ще търсим конкретните теми, в които социалните партньори и бизнеса заедно с нас да дадем най-добрите решения, за да бъдат тези реформи придвижени в следващите години в рамките на това управление“, посочи Пламен Димитров. „Важно е да стане ясно, че класът прослужено време го няма от 2007 година в България. Някои са пропуснали, в това число и депутати тази доста сериозна промяна. Класът прослужено време се отмени и беше заменен с добавката за професионален опит и стаж, която е доста по-различна“, обясни Пламен Димитров. „Важно е да постигнем съгласие по сериозните теми за България и най-накрая да сложим на масата нова визия и това, което може да върне доверието на българите, че имат шанс родината им да не загине и да не изчезне в следващите 10-15 години“, каза още председателят на КНСБ.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв