Свързани новини

19.07.2017 15:24

Промени в турското правителство след изненадваща среща Ердоган-Йълдъръм

Видян 1648 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм обяви промените в управляващия кабинет в две от ключовите ведомства – на правосъдието и на отбраната, предаде Фокус.
Общо 15 министри запазват постовете си. Петима министри ще напуснат кабинета и на тяхно място идват нови лица. Шестима министри пък ще сменят ресора си.
Говорейки пред репортери в президентския комплекс в Анкара след непланирана среща с президента Реджеп Тайип Ердоган, Йълдъръм каза, че шестима от общо 27 министри имат нови портфейли, а петима нови ще се присъединят към кабинета, който и занапред ще бъде воден от него.
 Досегашният министър на правосъдието Бекир Боздаг ще бъде сменен от Абдулхамит Гюл. Министерството на отбраната ще бъде поето от Нуретин Чанъкли. Фикри Ъшък, който до този момент бе начело на военното ведомство в Анкара, както и Бекир Боздаг, са назначени като вицепремиери на Турция. За заместник на Йълдъръм е назначен и досегашният министър на здравеопазването Реджеп Акдаг.
Правителството на Бинали Йълдъръм, 65-то в историята на Република Турция, бе съставено на 24 май 2016 г. след оставката на бившия премиер Ахмет Давутоглу на 5 май. Досега единствената промяна в кабинета се състоя след оставката на бившия вътрешен министър Ефкан Ала на 31 август 2016 г., който бе заменен от тогавашния министър на труда и социалната сигурност Сюлейман Сойлу. Мехмет Мюезиноглу бе назначен за бившия пост на Сойлу.



Реформата в кабинета се очаква от май, когато Ердоган бе отново утвърден за председател на управляващата „Партия на справедливостта и развитието“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева