Свързани новини

17.07.2017 16:00

11 досъдебни производства за нападения срещу лекари за 3 години

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 През 2014 г. са били образувани 5 досъдебни производства за посегателство срещу медицински специалисти при и по повод на изпълнение на тяхната служба. Осъдени са 4 лица, от които 1 ефективно, 1 условно, 1 на пробация и 1 на глоба. През 2015 г. са образувани 4 досъдебни производства, осъдено е 1 лице на глоба. През 2016 г. са образувани 2 досъдебни производства. Осъдени са 4 лица, от които 2 условно и на двама е наложена глоба. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров след работната среща в прокуратурата във връзка със зачестилите нападения над лекари, предаде Фокус.


 „В работната среща, освен представители на Прокуратурата, участваха министърът на вътрешните работи, министърът на здравеопазването и ръководителите на най-големите болнични заведения на територията на София“, посочи Цацаров.


 „Постарахме се да погледнем нещата по веригата – от болничните заведения до наказателните производства. Има пропуски, които касаят наказателното преследване, но не мога да приема тезата, че наказателната политика е единственото средство за превенция срещу такива посегателства. Управителите на болниците имат своите отговорности“, каза той.


 „От страна на Прокуратурата мерките, които ще бъдат взети са: указания до всички районни прокуратури за определяне на нарочен прокурор, който осъществява връзката с управителите на болничните заведения, в които има спешни приемни центрове. На нашите колеги ще бъдат дадени указания за бързи производства и за мерки, които са в пълно съответствие със закона и които съответстват на тежестта на тези посегателства“, съобщи главният прокурор. По думите му първата ни задача е актуализиране на споразумението между Министерството на здравеопазването и прокуратурата и създаването на директна връзка, за да може по най-бързия начин да се обезпечи реакцията на органите на реда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп