Свързани новини

14.07.2017 16:42

Гьокче: Гюленистите имат структури в България

Видян 1310 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Организацията на Гюлен има структури в много държави включително и в България, каза турският посланик Сюлейман Гьокче на пресконференция по повод годишнината от опита за преврат в Турция, цитиран от БТА. В отговор на въпрос той беше категоричен, че турското правителство не подпомага български партии. Във връзка с отношенията на Турция с ЕС посланикът коментира, че има трудности, но нищо непреодолимо.


"Опитваме се да постигнем точния баланс между свободите и нуждата от сигурност", заяви Гьокче във връзка с  масовите репресии, последвали опита за преврат в Турция. "Ние сме решени да укрепим своите демократични основи, ще се борим с враговете на демокрацията с още повече демокрация, посочи той.


Посланикът даде пример, че е създадена анкетна комисия, която работи да разгледа жалби срещу неправомерно задържане, уволнение.


Според него би било грешно опитът за преврат в Турция преди година да се характеризира като военен, а става дума за тайна организация от терористичен характер, проникнала в различни структури. Според него това деяние е целяло да потъпче конституционния ред в страната и Фетхулах Гюлен чрез своята организация е планирал и извършил това. Гьокче каза, че организацията на Гюлен има структури в много държави включително и в България. Според него това е организация, която следва култ към личността на лидера, изискваща пълно подчинение.


За да се справим със заплахата за националната сигурност, беше въведено извънредно положение. Извънредното положение няма да продължава вечно и никой не желае това, но когато има преживяна такава голяма травма всяка държава разполага с легитимното право да взема мерки, коментира той.


Посланикът обясни, че се води разследване срещу 169 хиляди души. Около 50 хиляди от тях са били задържани и арестувани и срещу тях е започнало съдебно производство. Останалите от разследваните лица бяха освободени, тъй като се сметна ,че срещу тях няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинение, заяви той. По думите му не са верни съобщенията за стотици хиляди арестувани.


В отговор на въпрос той беше категоричен, че турското правителство не подпомага български партии.


Във връзка с отношенията на Турция с ЕС посланикът коментира, че има трудности, но нищо непреодолимо. В крайна сметка съм убеден, че разумът ще надделее и проблемите ще бъдат изчистени, допълни той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се