Свързани новини

14.07.2017 13:47

Опасни детски площадки и алкохол-менте заливат туристическите обекти

Видян 1344 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Опасни детски площадки и алкохол-менте заливат туристическите обекти, съобщиха от Националната Асоциация за Защита на Потребителите.


  "В първата десетдневка от месеца наши екипи провериха 20 туристически обетка, към които безплатно функционираха детски площадки. В 5 от тях констатираха, че няма проблеми. В останалите 15 детските площадки бяха опасни. На едни от тях съоръженията бяха с нарушена цялост, на други - счупени. Най-фрапантното нарушение беше на детска площадка находяща се на 20 метра от пясъка. В нея, за да може дете да се качи на пързалката, люшкащите се деца трябва да спрат да се люлеят. Ако детето все пак се качи на пързалката, за да се спусне, двете деца, люшкащи се на люлката-везна, трябваше да спрат. Констатирайки опасността, родителите се опитваха да пазят децата и да създават ред, но за съжаление това увеличаваше хаоса и напрежението.  
През гореупоменатия период получихме 9 сигнала от потребители, че след напускане на вечерни или нощни заведения и употреба на количество алкохол в норми, са получили световъртеж, главоболие и повръщане. Екипите, които провериха сигналите бяха със същата симптоматика и и всичко това се случва в заведения, намиращи се в близост до плажовете. Опитите ни да се свържем по телефона с председателя на КЗП г-н Маргаритов, за да го информираме и  да подадем сигнал, останаха безуспешни. Не използвахме стандартния начин за подаване на сигнал, тъй като предходният месец от изнесените факти от г-н Маргаритов беше видно, че при 380 оплаквания на потребителите нямаше нито един наказан търговец. За съжаление тези управленски действия на г-н Маргаритов приемат формата на порочна практика. Припомняме, че преди месец той не пожела да спре опасна услуга, която за малко не отне живота на дете. Позволи нелоялните търговски практики да надхвърлят 70% на пазара и с усмивка от телевизионния екран приемаше поредните сигнали за нелоялна търговска практика, като ни успокояваше, че има нормативна база срещу тях.  Но когато нелоялните търговски практики надхвърлят 70% от целия пазар възниква въпросът  „добра ли е нормативната база или ръководителят на контролния орган не си е на мястото?” ! Тъй като нормативната база е хармонизирана с Европейската вторият отговор е доста по-вероятен.
Излъга ни, че ще провери дали всеки потребител е получил компенсация от Топлофикация за аварийното спиране на топлоподаването през студенте зимни месеци.
Говореше безсмислици относно цената на съобщенията на кирилица при роуминг.
Всичко това с цел да отклони вниманието ни от нерешените проблеми, които са в неговата компетенция.
Този низ от лъжи и заблуди от страна на г-н Маргаритов е единствено за сметка на данъкоплатеца-потребител!", твърдят от асоциацията.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева