Свързани новини

14.07.2017 09:54

Габриел: Председателството ни не зависи от една сграда

Видян 992 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Трябва да се действа. Трябва да наблегнем на спазването на правилата". Това заяви еврокомисарят Мария Габриел пред БТВ.


По повод купуването на имоти от чужденци и отмяната за забраната у нас, тя коментира, че трябва да се работи над това, в Европейския съюз всяка държава да има свои правила.


"От това, което виждам в Брюксел, няма риск да се изложим като председатели на ЕС. Работим като трио с Австрия и Естония. Ние подготвяме председателство, с което страната ни да може да си изпълни ролята си.


"Председателството ни не зависи от една сграда", заяви Габриел по повод скандала с Мирослав Боршош и НДК. "Можем да играем роля като медиатор в контекста на Брекзит. В Брюксел е важно да знаят, че календарът ще е предвидим и всички събития ще се състоят.


В ЕК не се чува нищо за скандала около НДК, а за усилията на министър Лиляна Павлова. Думата "забавяне" дори и на министър Златева не се чува. Не трябва да се впускаме в личностни нападки. Да се концентрираме в това, да сме заедно като българи", каза още еврокомисарят.


"Работя новите технологии да работят за хората. Още този месец ще бъде обсъдено електронното здравеопазване. Ще има електронни рецепти. Както младите, така и по-възрастните трябва да имат умения с цифровите технологии, които ще ги улеснят", заяви Габриел.


Тя обяви, че хората от третата възраст биха могли да бъдат обучавани от младите компютърни специалисти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително. Във