Свързани новини

12.07.2017 16:07

Кирил Добрев: МВР продължава да се управлява по Цветановски

Видян 1862 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Смущават ме неадекватните изказвания и действия на вътрешния министър Валентин Радев. Първо му трябваше повече от месец да разбере, че полицаите са недоволни и ще протестират. След това, вместо да защити собствените си хора, той се направи на неразбрал техните искания.


След това решиха, че КАТ ще проверява всички пътници в автомобила и тук въпросът е какво се случва, ако спрат 49 местен автобус, а ако се окаже, че някой от пътниците има неплатена глоба? Капак на всичко е изказването от тези дни на Радев: "Колкото повече ни следят, слушат - законно, толкова по-добре, защото ще хванат лошите".  Това заяви зам.- председателят на БСП Кирил Добрев. Той определи като страшен факта, че един цивилен министър на вътрешните работи, политическа фигура, има такова мислене.


"Хубаво е, че след близо 8 години след създаването на приложението Viber, в ГДБОП има софтуер, който да чете съобщенията. Навременно бих казал. Не мога да приема, че дори и без Цветан Цветанов, МВР продължава да се управлява по Цветановски. Още плащаме щетите от управлението на Цветанов, в което всички бяха проверявани и послушвани, както и фактите, че първо ги биеха и разпитваха и след това им се извиняваха."- изтъкна Добрев. Той апелира към вътрешния министър да спре експериментите върху системата на МВР и обществото!


 


Красимир Янков: Министърът на вътрешните работи е заплаха за демокрацията и  гражданските ни права. Нужна е оставка


„Министърът на вътрешните работи отново смути обществеността със своите възгледи за законосъбразното функциониране на службите за сигурност. Този човек е заплаха за демокрацията и гражданските ни права“. Това заяви народният представител от „БСП за България“ Красимир Янков пред журналисти в парламента. По неговите думи отстраняването на министъра от този пост вече не е нужно само, за да функционира нормално МВР, а защото неговата позиция не съответства на заемания отговорен пост, като гарант за сигурността и правата на гражданите.


Янков припомни изказване на министър Радев пред БТА, в което се казва, че:  "Колкото повече ни следят, слушат - законно, толкова по-добре, защото ще хванат лошите" Народният представител от левицата коментира, че представите на този човек за ред и законност явно не кореспондират с конкретни законови правомощия, а фриволно се интерпретират. „Не за първи път ГЕРБ се опитва, чрез своите кадри или с безумни импровизации на “законотворчество”, да придобие инструмент за натиск и контрол върху граждани и юридически лица. Като започнем от скандалния брой подслушвания в периода Цветанов и завършим с опита за даване на правомощия на Военна полиция, които да я превърнат във второ МВР- с правото да събират данни, да води разследвания  на цивилни граждани и юридически лица – фирми“, допълни той.


Красимир Янков е на мнение, че след напълно неадекватното отношение на министър Радев към проблемите на служителите в системата на МВР, въведените проверки от Пътна полиция и позицията му относно подслушванията, както и от други негови действия и управленски решения, става видима пълната му непригодност. „Призовавам министър-председателя да изиска оставката на Валентин Радев, преди това да се случи под обществен натиск и в резултат на основателните искания на служителите в МВР“, заяви народният представител.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат