Свързани новини

12.07.2017 15:23

Червен общинар със 100 бона в КТБ и 100 кв. апартамент за 20 000 лв.

Видян 6923 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от най-активните борци срещу махането на паметника пред НДК, но най-вече срещу строежите на небостъргачи в столицата е общинският съветник от БСП Борис Цветков. Което не му попречи с гласуване „въздържал се” да помогне за минаването след 2 отхвърляния на скандалния нов небостъргач на бул. България срещу Билла, който ще бъде застроен въпреки че по плана на София в квартала не може да има по-високо от 6-етажно строителство. Заради тази измяна на принципите, решихме да проверим колко богат е видният деец на Лявото сиромахомилстващо крило в БСП.



Как млад човек, чийто трудов стаж е само на партиец, т.е. с официална заплата около 1000 лв., може да има семейни спестявания над 102 000 евро? Трябва да питаме софийския общински съветник Борис Цветков. Защото към фалита на КТБ се оказва, че той е държал в банката на Цветан Василев 104 729 лв., а съпругата му – 101 538 лв. Какви пари имат в други банки, не ни е известно. Но това не е цялото им семейно имущество. Двамата закупуват на върха на цените при икономическия бум през 2005 г. апартамент в скъп южен софийски квартал за невероятните 20 500 лв. при площ от 98 кв.м. Това прави към 100 евро на метър, докато пазарните цени в този квартал по онова време са 10 пъти по-високи! През 2008 г.  правят и няколко удара с поземлени имоти. Например 5 дка гора в район Витоша с цена на придобиване 4750 лв. или под 10 лв. на квадратен метър! 1 дка в Разлог за 102 лв. или 50 евро, при цена 1000 евро в онзи момент (!!!двадесет пъти по-евтино!!!). Други две части от имоти в Разлог семейството придобива съответно за 80 СТОТИНКИ НА КВАДРАТ И 11 СТОТИНКИ. Общо земите на Цветков в Банско и Разлог на върха на пика на строителния бум са с обща площ 3,3 дка и са придобити за 600 евро.
Когато става за година депутат през 2013 г. Цветков е пропуснал да декларира пред Сметната палата един от имотите в местността Скалето край Разлог. 5 физически и 1 юридическо лице, сред които той, купуват 14,7 дка. Забравил е и 5,6 дка в местността Круше край Разлог.
Съпругата му също не спира с инвестирането в имоти. Миналата година купува апартамент от 69 кв.м в Бургас.
Любопитно е, във връзка със 100-те бона в КТБ, които двамата са спестили от скромните си заплати, докато са купували толкова имоти, да се знае какво работи по време на фалита на банката госпожата. Ани Симеонова Стоева – Цветкова се труди в Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори. Един от тези одитори е KPMG, който заверява неверните отчети на КТБ и така се стига до бомбата, която гръмна и завлече данъкоплатец с 3,7 млрд.лв.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.