Свързани новини

11.07.2017 14:47

Няма лекари по плажовете, въпреки скандалните цени за сянка

Видян 2361 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За да няма рецидив на трагичните случаи от м.г., когато след поредицата от смъртни случаи по морето, заради липсата на Спешна помощ и лекари, е важно да се гарантира наличието на медицински екипи по Черноморието. Хаосът, който обаче цари между чиновниците от МЗ и МинТур, както и онези от областните управи и общините, не дава основания за оптимизъм на журналистите, заели се с тези разследвания.



Припомняме, че м.г. на плажа Нестинарка в Царево умря 67-годишен мъж, чийто труп престоя под палещите лъчи на слънцето 5 часа, преди да бъде прибран. Тази година той нашумя, защото концесията беше взета при 36 ст. на чадър, но той върви само с шалте за 10 лв. Свидетел на тази трагедия бе журналистката Маринела Величкова от Дарик, която разказа лично пред 19 минути, че в пика на почивния летен сезон по Южното ни Черноморие имало само 2 линейки?! „Пункт за спешна помощ на Нестинарка нямаше, а концесионерът е длъжен да подсигури всекидневна лекарска помощ”, коментира още тя.



Последвали проверки след шокиращата смърт на българина, неполучил лекарско съдействие на Нестинарка, доказва, че и в много други курортни селища няма представители на родното здравеопазване, в разрез със законите ни.



След тази човешка трагедия е редно да напомним, че министър на туризма и тогава, и сега е Николина Ангелкова. Обещанията й за изрядност на туристическия летен сезон и преди и сега също са еднакви.



Проверяващите лани доказаха, че изискванията за оборудване на медицински пунктове под палещите слънчеви лъчи се спазват само про форма, а някъде изобщо ги няма. На повечето места се монтират някакви паянтови съборетини, в които няма почти никакво оборудване. „Лекари също има, но или са за малко, или са на плажа. И както те самите неофициално споделят - мерки се вземат, но след трагичен инцидент и за по няколко дни”, констатират проверяващите, които очевидно също са отишли там също на принципа след дъжд качулка.
В началото на този месец 19 минути съобщи, че лъсна и измамата с плажните концесии, сключени в оставка от Министерството на туризма със стар и нов министър Ангелкова. Тя самата призна, че вместо 36 стотинки, многократно цитираният от нея като пример за постигнатите ниски котировки на чадър и шезлонг на къмпинг Нестинарка взема 10 лв. С концесиите, които тя даде, на Несебър същото излиза 24 лв. (96 лв. за семейство с 2 деца), а на Слънчев бряг – 16 лв. с новите концесионери, не само избрани от Ангелкова и заместника й Ирена Георгиева, но и за които държавата потроши куп пари да им води дела при обжалванията. Напомняме, че миналото лято Ангелкова тържествено обеща пред медиите, че подобни цени на чадъри и шезлонги няма да има и тя гарантира за това.
Иначе казано - плащаме и този сезон скъпо и прескъпо за сянката. А за медекипите имаме само обещания, че във Варненско ще ги има. А от Южното Черноморие си мълчат.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви