Свързани новини

11.07.2017 14:01

На полигон Ново село започна най-голямото учение на НАТО

Видян 1807 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    На учебния полигон "Ново село" край Сливен днес бе открито най-голямото многонационално учение в Черноморския регион Saber Guardian 2017 /SG17/. В него ще участват около 25 хил. военнослужещи от 22 съюзнически и партньорски държави, съобщава БНТ.
Saber Guardian 2017 е годишно международно учение в периода 11 - 20 юли т.г. под ръководството на Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа, съвместно с въоръжени сили на страните домакини. България, Румъния и Унгария поделят домакинството на SG17, като интегрираните в него 18 учения ще бъдат извършени на територията на трите държави.

"Мащабът на учението по отношение на броя на участващите страни и военнослужещи подчертава нарасналата необходимост за колективни усилия за гарантиране на сигурността и мира в Източна Европа", каза по време на откриването вицеадмирал Емил Евтимов, заместник-началник на отбраната.

"В учението Saber Guardian демонстрираме една невероятна способност за възпиране чрез съсредоточаване на бойната мощ на многонационалната дивизия", заяви генерал-майор Джон Гронски от Сухопътните войски на САЩ в Европа. "Дивизията включва танкови, пехотни, инженерни, артерилийски, военновъздушни формирования и специални сили и притежава съвместни способности за придвижване на личен състав, въоръжение и техника от България към Грузия по Черно море", добави той.

Предстои на полигона да бъдат открити десет новоизградени обекти и съоръжения. Сред тях са ремонт на мост от националната пътна мрежа над река Мараш, вертолетна площадка, авиационен оперативен център, сграда за контрол на стрелбищен полигон, склад, многоцелеви склад, пътна инфраструктура, открит паркинг с твърда настилка, кран и кула за тренировъчни цели. Проектите са финансирани с над 4 млн. долара от американо-европейските инвестиционни фондове за изграждане на съоръжения в подкрепа на въздушни операции, за поддръжка, учебни полигони, както и пътища и мостове.


Снимка: Дарик



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако