Свързани новини

10.07.2017 10:17

Вълна от протести срещу циганските своеволия

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 200 души се включиха в протест срещу циганските своеволия в Смолян. Повод за него бе сбиване в града, при което двама цигани от Хасково счупиха черепа на 27-годишен мъж от квартал Устово, който в момента е настанен за лечение в болница в Пловдив в тежко състояние и с опасност за живота. Задържани са двамата извършители на престъплението.  Това са цигани на 21 и 23 години от Хасково. Те остават с постоянна мярка задържане под  стража, до приключването на съдебния процес. Повдигнато им е обвинение за причиняване на хулиганство при изключителна дързост и за причиняване на средна телесна повреда.Наказанието за тези престъпления е до 5 години затвор.


Междувременно в Бяла  също бе организиран протест срещу циганския терор в града. В събота вечерта цигани от града пребиха 18-годишно момче.  Пострадалият Александър се е прибирал с приятели, когато са били пресрещнати от група от 12 цигани. Единият от тях поискал цигара, но тъй като момчето нямало в себе си, отказало да даде. Последвал скандал, който прераснал в побой. Единият от циганите ударил Александър в главата с бутилка от уиски, при което младежът паднал на земята окървавен.  Ромитесе разбягали, а компанията извикала помощ. Младежът е откаран с линейка в болницата в Русе, където е настанен в интензивното отделение в кома, с опасност за живота. Полицията е задържала 32-годишния циганин, нанесъл удара с бутилка. Той е имал криминални прояви като непълнолетен.


 В същото време над 15 хиляди души се очакваше да се включат във втория мащабен протест в неделя вечер  в Асеновград. Повод за недоволството стана циганското нападение над млади спортисти край язовир 40-те извора



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби