Свързани новини

10.07.2017 09:30

Путин: ТВ Тръмп е различен от реалния

Видян 2066 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Хамбургската сбирка на Г-20 изигра най-вече ролята на място за първа лична среща на Путин и Тръмп. Тя продължи 2 часа и 16 минути, вместо предварително обявените 35 мин. от американска и час – от руска страна. Домакинята Меркел коментира този положителен знак така: „Радвам се, че си говориха толкова дълго”. След беседата руският президент заяви: „Телевизионният Тръмп е много различен от реалния. Това е човек конкретен, с адекватен и бърз анализ”. Според държавния секретар Рекс Тилърсън между двете държавни глави е проличала „очевидна химия” по време на техния разговор.


Путин и Тръмп се договориха за примирие в южна Сирия, което действа от обед вчера на базата на руската идея за зони за деескалация. Двете администрации ще образуват група по информационна сигурност – за предотвратяване на зачестилите и станали все по-мощни хакерски атаки. Също така се споразумяха за спец.пратеник на САЩ по въпросите на Украйна, който веднага бе назначен – бивш аент на ЦРУ, известен със строгост, но справедливост.


Тръмп е поставил въпроси по темата за руското вмешателство в американските избори и е получил „всички отговори, които мога да дам, за да опровергая още веднъж подозренията”, разказа Путин пред щатските журналисти на своята пресконференция.


Най-важната в перспектива договореност е какво се прави с хората – стотици милиони по цял свят в следващите години, които ще изгубят работните си места заради дигитализацията и масираното навлизане на изкуствения интелект.


Даже Мелания Тръмп, влязла по средата  на разговора, за да привика мъжа си да не закъснеят за концерта в новата концертна зала на Хамбург, не можа да прекъсне разговора. А японският премиер Абе се наложи да чака час като следващ в списъка на Путин, за да се види с него.


Двамата с Тръмп изпуснаха възловото заседание на сбирката: по въпросите на климата, но впоследствие САЩ смекчиха опозицията си срещу пакта. „Велик ден за Путин и добър за Тръмп”, коментира срещата на върха ненавиждащия и двамата тв канал CNN. „Победа за Путин”, пише британският Гардиън.


Докато американският президент предпочете да прати дъщеря си Иванка на някои срещи, руският използва случая за доста. Той влезе на първото заседание, говорейки активно с немския канцлер, даже похвали после Меркел за умното и отлично подготвено провеждане на Г-20. Двамата си поговориха и с Макрон на делова закуска с чай и сладки в хотела на домакинята, като основна тема беше Донбас.


На отделната среща с Путин, която имаше после, френският президент, дошъл със закъснение, му говореше на „ти”, а темите бяха икономически. Знаменателно е, че Макрон беше поставен най-накрая на първия ред за общата снимка на президентите, което няма как да стане без Меркел, а тя естествено бе в центъра.


Руснакът обсъди с шефа на ЕК Юнкер Северен поток 2, като двамата демонстрираха супер настроение.


С турския лидер Ердоган основна тема е била също газопровод – Турски поток. И двете тръби трябва да заработят до 2 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.