Свързани новини

07.07.2017 16:11

Походът за справедливост навлезе в Истанбул

Видян 1606 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес е 23-ят ден от протестния "Поход за справедливост", който започна основната опозиционна Народнорепубликанска партия /НРП/ срещу обсебването на функциите на правосъдната система от страна на управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/, предаде БТА.


Походът за справедливост започна в Анкара и крайната цел е Истанбул. Днес колоната от хиляди, вървящи пеш по 450-километровия маршрут хора начело с лидера на НРП Кемал Кълъчдароглу навлезе в границите на Истанбул, като подмина табелата с името на мегаполиса.


Кълъчдароглу, който още в началото на инициативата обяви, че я започват по примера на Махатма Ганди, посочи, че са напът да надминат неговия рекорд. "Не очаквах, че толкова много хора ще се включат в нашата инициатива. Особено съм щастлив, че сме напът да постигнем целта си", каза той.


Кълъчдароглу призова Европейския парламент да прояви справедливост по отношение на Турция. "Както е известно, ЕП одобри доклада за прекъсване на преговорите с Турция за кандидатурата й за ЕС. Аз искам оттук да се обърна към ЕП, ние искаме справедливост и от вас. Турция не се състои само от управляващата ПСР, ето защо не е справедливо прекъсването на преговорите. Напротив, трябва преговорите да продължат още по-усилено, надяваме се, че ще бъде взето решение в тази насока и това ще ни удовлетвори. Справедливост е необходима не само на Турция, а за цялото човечество", каза той.


След два дни, на 9 юли, се очаква колоната, за която се твърди, че включва около 30 хиляди души, а според други източници в пъти повече, да пристигне в квартала Малтепе, където ще се състои митинг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата