Свързани новини

07.07.2017 11:07

Плевнелиев потресен от Радев, защити Цветанов за самолетите

Видян 1749 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Нито един български държавен глава не е допускал подобно нещо и аз съм меко казано притеснен, да не кажа потресен, заяви  президентът на България (2012 и 2017 г.) Росен Плевнелиев по повод на конфликта между Румен Радев и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Не прилича на един държавен глава да дава елементарни епитети и оценки на народен представител, че разбирал от това, че не разбирал от онова, а разбирал от апартаменти. Какво да разбира? Не бива да се очаква един депутат да разбира, нито от самолети, нито салами, нито от апартаменти, но той има пълното право да задава въпроси", коментира Плевнелиев по БНТ.

Той подчерта, че за пръв път в историята на България един президент се държи така и за него това е крайно необяснимо. Плевнелиев подкрепи създаването на парламентарна комисия, която проверява избора на "Грипен".



 Той не се съгласи да не се обръща никакво внимание на Сухопътни войски, докато ВВС винаги са в привилегировано положение. По думите му  народът има право да пита защо са дадени милиард и половина, защото според него макар да е важно да има изтребители, не по-малко важно, дори по-важно е да се осигурят Сухопътните войски.

Според него управляващите трябва да обърнат внимание и на киберсигурността, която била от огромно значение за войните на бъдещето. И даде за пример Украйна, където има постоянна намеса на руски хакери, според него.


 Преди дни Цветанов обяви, че решението на служебното правителство да избере да изтребителите "Грипен" пред Ф-16 било взето "под политическата роля на президента Радев". Той също така инициира създаването на комисия, която да провери този избор.

Президентът отвърна, че Цветанов "не разбира нищо от изтребители, а от апартаменти, а единствената връзка между Цветанов и авиацията е това, че той говори на автопилот и някой му задава курса."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…