Свързани новини

07.07.2017 10:37

Договорът за добросъседство с Македония е изключително важен, заяви премиерът

Видян 1544 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Ако не подпишем Договора за добросъседство с Македония, не знам какво друго бихме могли да подпишем в бъдеще. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на публична дискусия между България и САЩ по измеренията на евро-атлантическата солидарност през българското председателство на ЕС и новите перспективите пред българо-американските съюзнически отношения, предаде Фокус.


 „Договорът за добросъседство с Македония е изключително важен. Трябва да оставим историците да си спорят. И на мен не ми е приятно да ги слушам по много теми. Убеден съм, че и българската политическа класа ще ни подкрепи. Това си зависи и от политическата класа в Македония този договор да тръгне. Ако него не можем да подпишем, то какво бихме могли в бъдеще да подпишем. Интересът на България е да подкрепи Македония да влезе в атлантическия пакт. Да се надяваме, че и колегите разбират какви са и опасностите, ако всичко това не се случва за в бъдеще. Отношенията с Русия са ни строго прагматични. Имаме стратегически интерес България да бъде диверсифицирана. Според мен е много неправилно, ако допуснем България да стане само клиент“, коментира Борисов.


За срещите в Дубровник и т.нар. берлински процес за Западните Балкани, той посочи, че за радост всички са убедени, че Балканите трябва да бъдат стабилизирани. „Ако не си даваме сметка и не искаме да погледнем истината в очите, Балканите отново са най-тежкият и нестабилен регион от цяла Европа. Убеден съм, че с този берлински процес, с предстоящото председателство можем да направим доста по присъединяването. Ако по нещо съм неотстъпчив, това е кохезионната политика. С метрото все едно правим нов град. Убеден съм че без „Хемус“ България след 10 години ще е тежко разделена на Север и Юг“, каза още Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд