Свързани новини

04.07.2017 14:37

Макрон ни нарече „паразити”, неговите го определиха като „фараон”

Видян 2252 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Френският президент Макрон нарече нас и останалите източноевропейци „паразити” в нетрадиционна програмна реч пред парламента ден преди традиционното послание на премиера на страната, чиято роля иззе. Истината е, че България е донор на ЕС, тъй като има членски внос от милиард лева годишно, а за програмния период 2014-2020 г., на който сме в средата е усвоила само 10% от средствата, което прави еврофинансиране почти 3 пъти по-малко от даденото от нас на Брюксел.



Френската и европейската преса се отнесоха с подчертан негативизъм към опитите на държавния глава да прекрои не само собствената си политическа система, но и да налага не просто европейски, ами направи нов световен ред, които нарочно бяха поднесени в навечерието на срещата на Г-20 в Хамбург в края на седмицата.



  В свой коментар за EurActiv Алин Роберт пише: „За втори път през последните няколко седмици целият френски фараонски двор се отправи от Париж към Версай. Кралят-президент Макрон открадна на премиера шоуто ден преди да се обърне към парламента, което досега беше отговорност на първия министър
. Това е нов вид управление, което го накара да каже: „Имаме 2 камари на парламента и никоя не представя народа”. Актът му беше посрещнат с вълна на свеж критицизъм срещу хиперактивността на президента. Бившият министър на културата Жак Ланг изрази съмнение, че сблужбата премиер става излишна при този президент. Франция може да спести пари с дупката в бюджета от 9 млрд.евро тази година, която спешно трябва да се запълни. Меланшон и няколко други лидери бойкотираха изявата на Макрон, понеже според него подобни прояви приличали повече на фараон или крал. На всичко отгоре царствената „операция” струваше 500 000 евро във време, когато дълговете на Франция я поставят в позицията да влиза в черен списък на ЕС. Но фараонът-крал Макрон очаква ласки от Европа. Особено от комисаря по икономика Пиер Московиси, който през уикенда заяви пред Ди Велт, че иска поста на Юнкер през 2019 г. При евросоца, тръгнал по лош път, той не би направил подобни планове без подкрепата на Макрон. Което, като повечето неща в живота, ще си има цена. Така играта на фараон в златния замък на Версай може да се окаже добър залог в края на краищата”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния