Свързани новини

04.07.2017 10:32

Радев: Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети

Видян 3484 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев заяви, че по време на мандата си като военен министър Николай Ненчев се е провалил, визирай договора за ремонта на МиГ-овете, заради който Ненчев е подсъдим. "Цветан Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети, а единствената му връзка с авиацията е, че говори на автопилот и някой друг му задава курса", така президентът коментира изказванията на председателя на ПГ на ГЕРБ. Румен Радев определи като трибунал за политическа разправа парламентарната комисия, която ще проверява процедурата за нов изтребител.


В съдебната зала държавният глава, който бе призован като свидетел, заяви, че Николай Ненчев се е провалил персонално по договора за поддръжка на самолетите с Полша и така е „приземил” българската авиация. Той се съгласи с тезата на прокуратурата, че „авиацията е поставена на трупчета”, съобщава бТВ.


Румен Радев посочи, че на няколко пъти като командир на ВВС е давал мнението си на тогавашния военен министър, че договорите за ремонти с руската страна (които Ненчев е пренебрегнал в полза на Полша според обвинението) е трябвало да се подпишат незабавно.


„Не съм препоръчвал договори с Полша”, подчерта Радев. По думите му в крайна сметка е бил подписан контракт само за шест двигателя.


„Този парламент произвежда политически скандали, но не произвежда закони”, подчерта още Румен Радев. Той посочи, че на вчерашната си среща с Бойко Борисов двамата са обсъждали как да предотвратят „войната между институциите, която някои политици от ГЕРБ се опитват да разпалват”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни