Свързани новини

04.07.2017 09:32

Меглена Кунева: Доказахме на ЕС, че може и без нас

Видян 1257 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съжалявам, че малко повече от 7 месеца България няма комисар в ЕК – това е безпрецедентно. Такава е оценката  на бившия вицепремиер Меглена Кунева.


В студиото на „Тази сутрин” тя напомни, че от оттеглянето на Кристалина Георгиева (която участва в надпреварата за генерален секретар на ООН) до момента са били взети важни решения за различни политики на евросъюза и общата отбрана, а освен това е излязъл и поредният мониторингов доклад.


„Ако не си част от този кръг, ставаш част от менюто. Ние доказахме, че може без нас 7 или 8 месеца”, подчерта Меглена Кунева, като припомни, че още по нейно време се е обсъждала нова структура на ЕК в която едни страни имат представител, а други нямат.


Все пак лидерът на ДБГ изрази увереност, че на днешното тайно гласуване в Страсбург Мария Габриел ще стане следващият български еврокомисар: „Нейното изслушване мина много гладко. Темата, която избра за фокус на своето изслушване – фалшивите новини, е добре премерена. Тя се ползва с подкрепата на големи страни като Франция и Германия”.


По отношение на предстоящото европредседателство, Кунева коментира, че като ресорен вицепремиер никога не е искала да се занимава с обществените поръчки и, след като премиерът е взел нетипичното за ЕС решение да се нагърби с работата на национален координатор, „нищо не се случи при реализацията на това, което правят хората, които се занимават с обществени поръчки”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева