Свързани новини

03.07.2017 09:37

Без НДК, Талин пое европредседателството в бивш ТЕЦ

Видян 2492 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малък градски ТЕЦ, вместо помпозно здание като нашето НДК, без никакви проблеми и без специални инвестиции, прие европредседателството на Естония през уикенда. Зданието работи като електроцентрала до 1979 г., като точно преди 40 години в него е сниман великият филм Сталкер на Тарковски. Оттам кметството на 300-хилядния град, в който живее - ¼ от населението на най-напредналата електронно, макар и мини членка на ЕС, взема идеята да превърне изоставения ТЕЦ в културен и туристически център във възстановената в чест на битността на града като европейска културна столица през 2011 г. зона на пристанището на брега на Балтика. Напомняме, че в сградата на бивш малък ТЕЦ в София се намира например Сатиричният театър, така че и ние имаме подобни традиции.


Естония, която събра европейските ръководители, издига като приоритети на своето председателство дигиталният пазар и цифровата икономика, които да наваксат изоставането на ЕС от Азия и Америка. Напомняме, че миналата седмица докладчикът на европейския парламент в този ресор – естонската депутатка Калас, разкритикува пред EurActiv липсата на представа от тематиката на българския кандидат за комисар в областта на дигитализацията Мария Габриел. Нашата номинация трябва да бъде гласувана за позицията в правителството на ЕС във вторник и трябва да набре минимум 2/3 от гласовете в ЕП. Според проучванията, направени от 19’ основните групи – ЕНП и ПЕС ще я подкрепят. Но има неизвестни, както свързани с личните позиции на отделни представители, така и с мнгото малки групи в Европарламента, включително дори коалиционните партньори Либералите, чиято именно представителка е естонката Калас.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви