29.06.2017 13:06

ЕС: Дъното сте по иновации

Видян 1389 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румъния и България са на дъното сред страните от ЕС от гледна точка на постиженията на иновациите през 2016 г., съобщи БГНЕС, като цитира Европейския иновационен индекс (EIS) за 2017 г.


В Румъния има спад от 14,1 процента от 47,9% спрямо средното за ЕС през 2010 г. Страната има средно ниво на ефективност от 33,8% спрямо средния за ЕС.


EIS оценява относителните силни и слаби страни на националните иновационни системи и предлага сравнителен анализ на резултатите от иновациите в страните от ЕС, други европейски страни и регионалните съседи. Сравненията между страните с течение на времето се правят в сравнение с резултатите на ЕС през 2010 г., за да се осигури по-добро наблюдение на промените в ефективността във времето.


Наред с България, Румъния попада в категорията "Скромен иноватор" - най-ниското място в класацията и групиращите страни, които показват ниво на представяне под 50% от средното за ЕС.


Рамката за измерване на EIS, преразгледана за тазгодишното издание, взема предвид 27 различни показателя, които разглеждат основните двигатели на постиженията на иновациите извън фирмените, публични и частни инвестиции в научни изследвания и иновации, иновационни усилия на ниво фирма и въздействието на иновационните дейности на фирмите.


В Европа Швеция остава лидер на иновациите, докато Литва, Малта, Холандия, Австрия и Великобритания са най-бързо развиващите се иноватори.


Докладът е установил, че на глобално равнище ЕС е по-малко иновативен от Австралия, Канада, Япония, Южна Корея и Съединените щати.     



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се