Свързани новини

27.06.2017 15:15

За 3 млн. лв. месечно ще летят чиновниците

Видян 2007 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Агенция Митници потърси вратички в закона, за да мине фаворизираният кандидат за скандалната поръчка за самолетни билети на стойност 30 млн.лв. за държавната администрация. Поръчката, която трябваше да е започнала да се изпълнява още миналата година и да се харчи за повече от 2 години, тепърва стартира същински и да приключи в края на 2017г., без да е променян срокът й – до края на 2018 г. Така само за година висшето чиновничество ще похарчи 30 млн. народна пара за хвърчане или по 2,5 млн. на месец, но отделно ред министерства, поради забавянето на мегатърга от Финансите, които го организират, пуснаха свои милионни поръчки на оба стойност над 10 млн. лв. Така българският данъкоплатец ще извади догодина по 3 млн.лв. и отгоре за полетите на сановниците от правителствените ведомства. Парите са колкото Коледните добавки на пенсионерите.


Каква е вратичката, намерена от Митниците? Фаворизираната агенция Атлас Травелс има прекратени поради виновно неизпълнение договори с различни ведомства – последно с МВР от края на миналата година, когато го разкриват, че вместо на минимални, както е по контракт, продава на максимални цени. За да мине ситото любимата фирма на властта, ведомството създава прецедент, като цитира факта, че си била покрила неустойката към министерството. Което обаче не отменя задължението на кандидатите за чисти досиета на дружествата.


Въпреки че беше главен секретар на МВР по времето, когато същата фирма е проверена и е установено, че нарушва договора си и менти държавната хазна, сега като шеф на Агенция Митници Георги Костов си е затворил очите или не е обърнал внимание как ведомството му е ударило едно рамо на точно този вече провинил се кандидат.


От Министерството на финансите от седмица мълчат по скандалната поръчка, въпреки настойчивите призиви на 19 минути да дадат мнение по темата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева