Свързани новини

23.06.2017 15:35

САЩ правят временна база, идат 25 000 войници

Видян 14943 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Временна американска военна база, наречена Логистичен център, започва да действа край Русе. Това бе съобщено от посолството на САЩ в София. Логистичният център за поддръжка на конвои се гради в района на учебен полигон Николово край Дунавската ни столица. Строежът му е във връзка с предстоящото обучение Dragoon Guardian, като част от многонационалното учение Saber Guardian – 2017. Тренинга ще се проведе в периода 11 – 20 юли 2017 година на територията на България, Унгария и Румъния. Ще се ръководи от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и в него ще участват около 25 000 военнослужещи от 22 съюзнически и партньорски държави. Очаква се военните формирования да преминат през Дунав мост и да използват центъра за поддръжка и отдих през юли, коментира пред Арена комендантът на лагера сержант I клас Майкъл Роджърс от Американската армия.


България, като страна домакин на учението, предоставя района за изграждане на такъв център. Българските въоръжени сили ще участват в многонационалното учение Saber Guardian - 2017 с около 4000 души от състава на Съвместното командване на силите, видовете въоръжени сили и техните подчинени формирования, Служба Военна полиция, Военномедицинска академия, дирекции от Щаба на отбраната и Министерството на отбраната и други специализирани държавни структури. В рамките на многонационалното учение Saber Guardian - 2017 на територията на нашата страна ще се проведат няколко интегрирани учения: на силите за специални операции Black Swan -2017, въздушно-десантно учение Swift Response - 2017; тактическо обучение с бойни стрелби Eagle Sentinel - 2017, тренинг на военни формирования на Сухопътните войски PeaceSentinel - 2017 и тактическо упражнение на формирования за противовъздушна отбрана от Българската армия и авиационни формирования Shabla - 2017, както и  Dragoon Guardian.


Те са многонационални и се провеждат ежегодно от 2013 г. в Черноморския регион като част от Програмата за съвместно обучение на Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ (USEUCOM). През 2017 г. Saber Guardian ще бъде най-мащабното учение в сравнение с проведените досега. Целта е да се повиши оперативната съвместимост на страните-участници и да се демонстрира решителност и готовност за действие в подкрепа на сигурността и стабилността в Черноморския регион.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей