Свързани новини

23.06.2017 09:32

Макрон: Европа не е супермаркет. Полша: Няма да коленичим пред Брюксел

Видян 1534 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Френският президент Еманюел Макрон предизвика силно раздразнение в Полша и Унгария, като заяви, че "някои европейски лидери" са извършили "двойна измяна". Макрон твърди това в интервю за 8 европейски вестника.


"Те решават да изоставят принципи на ЕС, обръщат гръб на Европа и имат циничен подход към съюза, който им дава пари, без да уважават неговите ценности. Европа не е супермаркет. Европа е споделена съдба."


Френският президент не спомена конкретна страна или лидер в изказването си, заявявайки, че това "не е само дебат между Изтока и Запада". Той обаче казва тези думи малко, след като отправи критики към европейската миграционна система: "Сегашната система възлага цялата цена само върху някои членки и няма да е в състояние да се справи със следващите миграционни вълни".


От своя страна, говорителят на полския президент Кшиштоф Лапински заяви, че фактът, че Полша получава средства от европейските фондове не я прави длъжна да коленичи пред Брюксел и да приема толкова бежанци, колкото и диктува съюзът. На срещата на върха на ЕС в Брюксел Виктор Орбан заяви, че дебютът на Макрон не е бил "особено обнадеждаващ". Орбан каза още, че Макрон е нов на срещите на върха на ЕС: "Ще го видим, ще го опознаем".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.